Rugby: Internaţionalul englez Manu Tuilagi va evolua pentru Sale Sharks

Internaţionalul englez Manu Tuilagi a semnat un contract cu echipa Sale Sharks până la finele viitorului sezon competiţional după ce a părăsit pe Leicester Tigers, a anunţat gruparea din nord-vestul Angliei, scrie Reuters.

”După discuţii pe care le-am purtat la finele săptămânii trecute, am convenit semnarea unei înţelegeri. Manu Tuilagi va aduce un plus de valoare şi vizibilitate pentru formaţia noastră şi abia aşteptăm să-l vedem pe teren alături de noii săi coechipieri”, a declarat Steve Diamond, directorul celor de la Sharks.

Internaţionalul englez Manu Tuilagi a fost concediat de echipa de rugby Leicester Tigers, vineri, după decizia sa de a refuza să semneze un nou contract cu un salariu redus, în conformitate cu noile reguli ale ligii privind plafonul salarial.

Tuilagi a fost demis de Tigers, alături de Greg Bateman, Kyle Eastmond, Noel Reid şi Telusa Veainu, după ce nu a putut ajunge la un acord cu clubul în privinţa salarizării.

„Leicester Tigers poate confirma că angajamentul fiecăruia dintre jucătorii Greg Bateman, Kyle Eastmond, Noel Reid şi Manu Tuilagi, precum şi al lui Telusa Veainu, este acum încheiat, iar ei nu vor mai juca pentru Leicester Tigers”, a precizat atunci gruparea engleză într-un comunicat.

Cluburile din Premiership au votat, luna trecută, reducerea plafonului salarial începând din sezonul 2021-2022 şi până în 2023-2023, cu un plafon pentru jucătorii senior fixat la 5 milioane de lire sterline (6,29 milioane dolari), în scădere de la 6,4 milioane lire sterline, din cauza impactului Covid-19.

Citeste si:  Nick Kyrgios: ”Acum este timpul meu să joc”

Jucătorilor li s-au oferit contracte pe termen lung, cu salarii reduse, cluburile căutând să profite de o prevedere conform căreia doar 75% din salariul unui jucător sub contract contează pentru plafonul revizuit.

Leicester Tigers a precizat că a înregistrat pierderi estimate de circa 5 milioane lire sterline din cauza perturbărilor provocate de pandemie.

Manu Tuilagi, în vârstă de 29 ani, de origine samoană, cu 44 selecţii pentru XV-le Angliei, şi-a petrecut întreaga carieră la Leicester Tigers, echipă la care a debutat în 2010. El a făcut parte din selecţionata Angliei care a jucat finala Cupei Mondiale în 2019, pierdută în faţa Africii de Sud.

La Sale Sharks, echipă aflată momentan pe locul 2 în prima ligă engleză, după Exeter Chiefs, a evoluat o perioadă şi pilierul român Alexandru Ţăruş.

Campionatul de rugby al Angliei se va relua vineri, 14 august, după o pauză de 159 de zile provocată de pandemia de coronavirus, au anunţat responsabilii competiţiei.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*