România – Ungaria, în play-off-ul competiţiei Billie Jean King Cup

România, a treia pe lista capilor de serie, va înfrunta Ungaria, în play-off-ul competiţiei feminine de tenis pe echipe Billie Jean King Cup, potrivit tragerii la sorţi efectuate joi la Londra.

România, al cărei căpitan nejucător este Horia Tecău, va juca pe teren propriu acest meci.

Cele opt întâlniri din play-off-ul competiţiei se vor desfăşura pe 11 şi 12 noiembrie, între ele aflându-se echipele care au pierdut în aprilie meciurile de calificare la turneul final al BJK Cup, precum şi cele mai bune echipe din zonele regionale ale Grupei I.

Câştigătoarele acestui play-off vor evolua în calificările din 2023 pentru turneul final, în timp ce învinsele vor evolua în regiunile lor din Grupa I.

România, fără cele mai bune jucătoare ale sale, a fost învinsă de Polonia cu 4-0, în aprilie, la Radom, în calificările competiţiei, la debutul lui Tecău în postura de căpitan nejucător.

Turneul final din acest an va avea loc la Glasgow, în perioada 8-13 noiembrie.

Citeste si:  Grila de Formula 1 din 2021 este (aproape) completă

În prezent, România are cinci jucătoare în top 100 mondial, Simona Halep (locul 20), Sorana Cîrstea (36), Irina Begu (44), Gabriela Ruse (55) şi Jaqueline Cristian (70). Ungaria are doar trei în prima sută de locuri a ierarhiei WTA, Anna Bondar (62), Panna Udvardy (98) şi Dalma Galfi (98).

România şi Ungaria s-au întâlnit până acum de nouă ori în Fed Cup (fostul nume al competiţiei), iar echipa noastră a obţinut opt succese, ultima cu 2-1 la Budapesta, în 2014, în Grupa I a zonei Europa-Africa, prin victoriile reuşite de Sorana Cîrstea şi perechea Irina Begu/Monica Niculescu, Timea Babos (victorioasă în faţa Simonei Halep) aducând punctul gazdelor.

Singura victorie a Ungariei s-a consemnat în 1993, în Anglia, cu 2-1.

Programul meciurilor din play-off:
Olanda – Franţa
Croaţia- Germania
România – Ungaria
Austria – Letonia
Japonia – Ucraina
Argentina – Brazilia
Slovenia – China
Mexic – Serbia

Primele echipe vor fi gazde.
AGERPRES