Roger Federer se operează la genunchi şi va lipsi mai multe luni din circuit

roger federer

Roger Federer a anunţat duminică, printr-o înregistrare video postată pe Instagram, că urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale la genunchi, care îl va ţine departe de circuitul profesionist timp de mai multe luni, lăsând astfel să planeze ipoteza unui final de carieră, informează AFP.

„Pentru a mă simţi mai bine, trebuie să mă operez”, ceea ce implică o absenţă „de multe luni”, a declarat campionul elveţian, în vârstă de 40 ani, care nu a mai disputat niciun meci oficial de la Wimbledon, ratând Jocurile Olimpice de la Tokyo. El va lipsi, în aceste condiţii, şi de la ultimul turneu de Mare Şlem al anului, US Open, care va debuta pe 30 august la New York.

„Vreau să-mi ofer o lumină de speranţă în privinţa revenirii în circuit, într-un mod sau altul. Sunt realist, nu mă înţelegeţi greşit, ştiu cât de greu este, la vârsta mea, să mă operez din nou. Voi încerca să mă întorc în circuit. Vreau să fiu sănătos şi voi urma procesul de recuperare”, a mai spus Federer, jucător cu 20 de titluri de Grand Slam în palmares.

Citeste si:  Pellegrino este noul antrenor al lui Southampton

Fostul număr unu mondial a disputat doar 13 meciuri de la debutul acestui an, înregistrând 9 victorii şi 4 înfrângeri, în cinci turnee la care a participat.

În sezonul 2020, perturbat de pandemia de coronavirus şi marcat de două operaţii la genunchi, Roger Federer a disputat doar şase meciuri.

Dubiile în privinţa participării sale la US Open au fost din ce în ce mai mari, înaintea acestui anunţ, după ce elveţianul a renunţat la turneele ATP Masters 1.000 de la Toronto şi Cincinnati, în urma forfait-ului de la JO 2020, competiţie care ar fi reprezentat pentru el o ultimă provocare înaintea finalului carierei.

În acest sezon, Roger Federer s-a retras înaintea optimilor de finală la Roland Garros, pentru a-şi pregăti participarea la Wimbledon, turneul său favorit, pe care l-a câştigat de opt ori, dar la care a fost eliminat în sferturile de finală.
AGERPRES