Roger Federer confirmă absența de la Australian Open

roger federer

Roger Federer și-a dat jos cârjele, și-a intensificat ședințele de reabilitare și, deoarece primul său „mare control medical” a fost foarte încurajator, a decis să stabilească programul pentru următoarele luni.

„Voi putea relua alergatul în liniște, în ianuarie, și să reiau sesiunile pe teren cu sprijin complex în martie sau aprilie”, ne-a explicat el.

Așa că acum estimez revenirea mea la competiții în vara lui 2022.”

Vara este departe pentru un campion de 40 de ani și milioanele de fani ai săi. Mai ales că „RF” nu o ascunde: ar fi „extrem de surprins să poată juca la Wimbledon”. Cum se explică atunci o indisponibilitate care ar însemna un an? „În această vară s-a decis să vindec leziunea la meniscul meu, ceea ce implică o perioadă de întrerupere. Medicii au profitat de această ocazie pentru a-mi trata și cartilagiul. Combinația dintre aceste două intervenții necesită răbdare și prudență.”

Citeste si:  Formula 1 2019: Program, echipe și piloți

Un proces lent care nu a slăbit în niciun caz optimismul și motivația omului cu cele 20 de titluri de Grand Slam. „Ambiția mea este să văd de ce sunt capabil pentru ultima dată. De asemenea, mi-aș dori să îmi pot lua rămas bun în felul meu și pe un teren de tenis. De aceea fac tot posibilul pentru reabilitarea mea. Acum să fim clari, viața mea nu se va prăbuși dacă nu joc din nou o finală de Grand Slam. Dar ar fi visul suprem să mă întorc. Și, de fapt, încă mai cred în asta. Eu cred în astfel de miracole.”