Robert Farah nu va fi suspendat în ciuda testului pozitiv anti-doping

Robert Farah nu va fi suspendat în ciuda testului pozitiv anti-doping

Campionul de dublu de la Wimbledon și US Open, Robert Farah, nu va fi suspendat, în ciuda faptului că a fost găsit pozitiv în programul de test antidoping.

Columbianul, în vârstă de 33 de ani, a fost suspendat provizoriu luna trecută după ce a fost testat pozitiv pentru o substanță interzisă.

Farah a spus că prezența steroidului anabolic Boldenone provine din consumul de carne contaminată în țara sa natală.

Federația Internațională de Tenis (ITF) a acceptat poziția lui Farah „nu are nicio vină sau neglijență pentru încălcare”.

Testul pozitiv a avut loc în octombrie și i-a fost confirmat lui Farah de ITF luna trecută, determinându-l să rateze Australian Open.

Citeste si:  Bianca Andreescu se simte bine la Miami Open, dar admite că „există unele dubii”

După ce i s-a spus despre rezultatul pozitiv, el a scris pe Twitter: „Cu două săptămâni înainte de testarea menționată … Am făcut un test antidoping la Shanghai, care a avut un rezultat negativ. Am fost testat și de cel puțin 15 ori la întâmplare în circuitul internațional pe tot parcursul anului, cu același rezultat negativ”.

„După cum a declarat Comitetul olimpic columbian în 2018, această substanță se găsește frecvent în carnea columbiană și poate afecta rezultatele testelor sportivilor.” a anunțat ITF.

În 2018, Farah, născut în Canada, a primit o amendă de 3.800 de lire sterline pentru promovarea unui site web de jocuri de noroc pe rețelele de socializare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sari la bara de unelte