Robert Farah nu va fi suspendat în ciuda testului pozitiv anti-doping

Campionul de dublu de la Wimbledon și US Open, Robert Farah, nu va fi suspendat, în ciuda faptului că a fost găsit pozitiv în programul de test antidoping.

Columbianul, în vârstă de 33 de ani, a fost suspendat provizoriu luna trecută după ce a fost testat pozitiv pentru o substanță interzisă.

Farah a spus că prezența steroidului anabolic Boldenone provine din consumul de carne contaminată în țara sa natală.

Federația Internațională de Tenis (ITF) a acceptat poziția lui Farah „nu are nicio vină sau neglijență pentru încălcare”.

Testul pozitiv a avut loc în octombrie și i-a fost confirmat lui Farah de ITF luna trecută, determinându-l să rateze Australian Open.

Citeste si:  Doi jucători importanţi pentru Chelsea, accidentaţi pentru o lună

După ce i s-a spus despre rezultatul pozitiv, el a scris pe Twitter: „Cu două săptămâni înainte de testarea menționată … Am făcut un test antidoping la Shanghai, care a avut un rezultat negativ. Am fost testat și de cel puțin 15 ori la întâmplare în circuitul internațional pe tot parcursul anului, cu același rezultat negativ”.

„După cum a declarat Comitetul olimpic columbian în 2018, această substanță se găsește frecvent în carnea columbiană și poate afecta rezultatele testelor sportivilor.” a anunțat ITF.

În 2018, Farah, născut în Canada, a primit o amendă de 3.800 de lire sterline pentru promovarea unui site web de jocuri de noroc pe rețelele de socializare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*