„Reluarea NBA nu va fi, poate, pentru toată lumea”, susţine Adam Silver

Adam Silver, comisarul ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), a afirmat, luni, că reluarea sezonului prevăzută la finele lunii iulie la Orlando (Florida) nu va fi „poate pentru toată lumea”, repetând că va lăsa jucătorilor libertatea de a alege, relatează AFP.

Între teama de coronavirus, izolarea de familie şi lupta împotriva nedreptăţii rasiale, „eu pot doar să spun că nu este pentru toată lumea. Acest lucru ar implica enorme sacrificii pentru jucători şi pentru toate persoanele implicate, antrenori, arbitri”, a spus Silver pentru canalul american de televiziune ESPN.

„Dacă un jucător alege să nu vină, acest lucru nu va însemna o violare de contract. Vom accepta asta”, a adăugat Adam Silver, menţinând poziţia ligii, care a spus de la început că va tolera absenţele jucătorilor care invocă motive de sănătate sau alte lucruri.

Citeste si:  LeBron James şi Kevin Durant, în topul voturilor fanilor pentru All-Star Game

De când NBA a anunţat planul de reluare a competiţiei cu 22 de echipe în „bula” de la Disney World Resort, fixată pe 30 sau 31 iulie, numeroşi jucători şi-au exprimat temerile.

Unii dintre ei, după modelul starului lui Brooklyn Nets, Kyrie Irving, consideră că nu este momentul pentru baschet, ci pentru mobilizare la lupta împotriva nedreptăţii rasiale, după moartea lui George Floyd pe 25 mai.

Sezonul din baschetul profesionist nord-american a fost întrerupt pe 11 martie, din cauza pandemiei de coronavirus. După 23 iunie, jucătorii şi personalul echipelor vor fi testaţi din două în două zile până la plecarea în Florida. Cantonamentele de pregătire vor debuta pe 9 iulie.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*