Rămâne cum am stabilit: Fernandez-Răducanu

Rămâne cum am stabilit: Fernandez-Răducanu

Finala mult visată și mult dorită se împlinește, două jucătore de 18-19 ani, ambele născute în Canada dar cu rădăcini diferite, vor juca finala de la US Open, Leylah Fernandez contra Emma Răducanu.

În primul meci al semifinanelor de la New York, Leylah Fernandez a reușit să o învingă pe Aryna Sabalenka, după un meci care a durat 2 ore și 24 de minute, în treiseturi 7-6 4-6 6-4.

În meciul secund jucătoarea născută în Canada, cu cetățenie britanică și cu tată român, Emma Răducanu, a avut nevoie doar de o oră și 25 de minute pentru a păși în finala turneului, 6-1 6-4, în fața grecoaicei Maria Sakkari. ”Sincer, astăzi nu m-am gândit la nimeni decât la mine” a comentat Răducanu la încheierea partidei.

Citeste si:  Payet declara forfait cu Guimaraes

Partida a fost la discreția britanicei, Sakkari ratează pentru a doua oară intrarea într-o finală Grand Slam, având peste 40 de erori neforțate.

Emma Răducanu ajunge în istorie, fiind prima jucătoare venită din calificări care intră în finală, US Open fiind primul Grand Slam care înregistrează această performană.

Ultima jucătoare de 18 ani care aintrat într-o finală de Grand Slam a fost Serena Williams în 1999, a jucat contra Martinei Hinghis.

Sari la bara de unelte