Rafael Nadal se va întoarce săptămâna viitoare, anunță antrenorul

Antrenorul lui Rafael Nadal a confirmat că starul tenisului își pregătește ultimele pregătiri înainte de întoarcerea sa în competiție.

Carlos Moya spune că spaniolul va juca două evenimente cheie pe care dorește să le câștige pentru prima dată în carieră. Nadal nu a mai jucat într-un turneu de simplu de când a pierdut în runda a patra de la US Open în fața lui Frances Tiafoe. El a jucat, de asemenea, un meci de dublu la Cupa Laver alături de Roger Federer, înainte de a se retrage.

„Înainte de a ajunge la Torino, trebuie să joci meciuri la Paris, care sunt similare”, a spus Moya pentru IB3 TV. „Rafa este competitiv oriunde s-ar afla și mergem cu speranță și iluzie.”

Citeste si:  Lewis Hamilton câștigă în fața lui Max Verstappen la Marele Premiu al Portugaliei

Parisul este unul dintre cele două evenimente Masters 1000 pe care Nadal nu le-a câștigat niciodată în cariera sa împreună cu Miami. Cel mai bun rezultat al său la turneu a fost să ajungă în finală în 2007, înainte de a pierde în fața lui David Nalbandian. De asemenea, a ajuns în etapa semifinală de patru ori, inclusiv în cele mai recente două apariții ale sale în 2020 și 2021.

Nadal este în prezent al doilea în clasamentul ATP, dar este totuși posibil să încheie sezonul ca numărul 1 mondial, în funcție de rezultatele rivalului Carlos Alcaraz. Dacă va face asta, va fi a șasea oară când o va face.