Rafael Nadal ‘nu știe’ când se va întoarce la tenis din cauza îngrijorărilor de acasă și ar putea rata Laver Cup

Rafael Nadal spune că trebuie să „repare lucrurile” și să se asigure că este din nou pregătit mental pentru tenisul de nivel superior înainte de a reveni după înfrângerea de la US Open.

Frances Tiafoe a obținut cea mai mare victorie din viața sa când a pecetluit o victorie în patru seturi împotriva lui Nadal în runda a patra, ajungând doar în al doilea sfert de finală de Grand Slam. Nadal a arătat deja crăpături în armură împotriva lui Rinky Hijikata și Fabio Fognini, renunțând la ambele seturi și, deși a recunoscut că Tiafoe a jucat bine, a făcut și aluzie la soția sa însărcinată, despre care a anunțat că este însărcinată în iunie și care a fost internată la spital, cu puțin timp înainte de US Open, ca o măsură de precauție.

„Trebuie să mă întorc [acasă]. Trebuie să repar lucrurile, viața, apoi nu știu când mă voi întoarce”, a spus Nadal.

Citeste si:  Tottenham v Arsenal preview

„Voi încerca să fiu pregătit mental. Când voi simți că voi fi pregătit să concurez din nou, voi fi acolo.”

„Ne putem plânge acum de multe lucruri, dar nu cred că va schimba nicio situație”, a adăugat Nadal. „Ne putem gândi: Dacă nu mă accidentez, poate câștig Wimbledon, poate câștig alte lucruri în trecut. Sau poate am pierdut alte lucruri pentru că nu am fost în stare să creez această putere după toate rănile”.

În primul rând, Nadal va dori să zboare acasă cât de curând este practic și să fie alături de soția lui pe măsură ce își revine. Cât timp va avea nevoie sau va dori să petreacă acasă va depinde de starea ei, desigur, dar următoarea întâlnire din jurnal este Cupa Laver.