Rafael Nadal îşi propune să participe la Turneul Campionilor

Rafael Nadal, eliminat la debutului său în Mastersul de la Paris, după ce a cedat în faţa lui Tommy Paul, miercuri, a explicat că are nevoie „de timp în circuit” pentru a-şi regăsi nivelul optim de joc după două săptămâni de absenţă, manifestându-şi intenţia fermă de a juca la Turneul Campionilor de la Torino (13-20 noiembrie).

Nadal, în vârstă de 36 de ani, nu a mai jucat într-o competiţie de la eliminarea sa din optimile de finală de la US Open, în luna septembrie.

„Vreau să-l felicit pe Tommy (Paul). A jucat agresiv, a reuşit numeroase lovituri frumoase. Eu am avut şansa mea în setul doi, atunci când conduceam cu un set şi un break. Dar apoi, am făcut un joc foarte slab. Nu meritam victoria jucând aşa de slab într-un moment cheie ca acela. Până atunci, nu a fost rău, am făcut un meci bun. Mai ales că era primul meu meci”, a spus el.

Citeste si:  Drumul echipelor spre Superbowl a ajuns in playoff

„S-au întâmplat multe lucruri în aceste două luni. Întotdeauna suntem înclinaţi să căutăm scuze, dar la final, este mereu acelaşi lucru: joci bine, câştigi; joci prost, pierzi. Trebuie să continui să dau tot ce am mai bun, sperând că voi fi în cea mai bună stare fizică pentru a rămâne cât mai mult timp în circuit”, a adăugat Nadal.

„Am în plan să merg la Torino, deci sper să fiu acolo. Dacă nu mi se întâmplă nimic până duminica viitoare (13 noiembrie, prima zi a turneului), nu văd niciun motiv să nu fiu acolo. Deci, intenţia mea este să merg, punct. Vreau să joc şi nu am nimic de pierdut”, a conchis Rafael Nadal.

Rafael Nadal, nr. 2 mondial, a fost învins în meciul său de debut la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris, în trei seturi, cu 3-6, 7-6 (7/4), 6-1, de americanul Tommy Paul, într-o partidă disputată miercuri, în runda a doua.
AGERPRES