Qatarul şi Australia renunţă la Copa America 2021

Qatarul şi Australia au renunţat să participe la Copa America 2021, unde participau în calitate de invitate, din cauza unei probleme legate de calendar, a anunţat, marţi, un responsabil al Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), organizatoarea competiţiei, relatează AFP.

„Copa America este complet confirmată, dar Qatarul şi Australia nu vor putea veni. Confederaţia asiatică a programat meciurile de calificare pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar la date care se suprapun cu meciurile de la Copa America”, a explicat Gonzalo Belloso, secretar general al CONMEBOL, pentru postul argentinian de radio La Red.

Copa America 2021 va avea loc în perioada 11 iunie-11 iulie 2021 în Columbia şi Argentina. Competiţia ar fi trebuit să se desfăşoare în 2020, dar a fost amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.

Qatarul şi Australia nu vor fi înlocuite, a mai precizat Gonzalo Belloso.

Citeste si:  Novak Djokovic a plecat doar cu pantaloni scurți și șosete, după ce a împărțit suveniruri în Adelaide

„În zilele meciurilor pentru cele două ţări invitate, adversarele lor vor avea o zi de repaus. Deci, Copa iîşi va păstra atractivitatea”, a asigurat oficialul sud-american.

Copa America, competiţia-fanion a fotbalului sud-american, reuneşte în mod obişnuit cele zece naţiuni membre ale CONMEBOL, plus două invitate.

Australia, care se afla la prima participare, ar fi urmat să întâlnească Argentina, Bolivia, Chile, Paraguay şi Uruguay în faza grupelor celei de-a 47-a ediţii a acestei competiţii.

La rândul ei, selecţionata Qatarului, invitată şi în 2019, fusese repartizată în cealaltă grupă, alături de Columbia, Brazilia, deţinătoarea titlului, Ecuador, Peru şi Venezuela.

Federaţia de fotbal din Qatar a precizat că retragerea sa se explică prin „decizia Confederaţiei asiatice de fotbal de a amâna mai multe meciuri de calificare pentru Cupa Asiei 2023 şi Cupa Mondială-2022”.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*