Președintele AIBA, taiwanezul Ching-Kuo Wu, a demisionat

AIBA

Președintele Asociației Internaționale a Boxului Amator (AIBA), taiwanezul Ching-Kuo Wu, care a fost suspendat de propria sa federație, a demisionat, a anunțat luni forul mondial, care apreciază acest gest drept „o posibilitate de a rezolva criza guvernamentală”.

După 11 ani la conducerea federației, Wu, care este și membru CIO și al Comitetului Executiv al CIO, ”a decis să demisioneze”, a anunțat AIBA, precizând că cele două părți au „acceptat să rezolve pe cale amiabilă” problemele de management.

Italianul Franco Falcinelli, președintele forului european (EUBC), asigură președinția interimară în așteptarea alegerii unui nou președinte cu ocazia unui congres extraordinar ce va avea loc pe 27 ianuarie la Dubai.

Wu a explicat astfel decizia luată: „Pentru sportul pe care îl iubesc și căruia i-am dedicat viața. Demisionez în interesul AIBA și al boxului, dar rămân determinat să asigur tranziția cu o nouă conducere”.

La rândul său, Falcinelli a ținut să-i mulțumească lui Ching-Kuo Wu pentru contribuția sa la AIBA și în box de-a lungul anilor. ”Obiectivul nostru acum este să privim spre viitor și să găsim cele mai bune soluții pentru dezvoltarea sportului nostru în colaborare cu cele 202 federații afiliate”, a subliniat italianul.

Citeste si:  Kerr rateaza debutul?

Acțiunile angajate în fața justiției de președinte și de membrii Comitetului Executiv al AIBA, care au pus în cauză gestionarea Federației, au fost „retrase”, conform comunicatului.

De asemenea, din momentul suspendării lui Wu, la începutul lunii octombrie pentru „nereguli contabile și proastă gestiune”, cele două părți au asigurat că nu există „nicio indicație de comportament contrar eticii” din partea președintelui sau a opozanților săi.

AIBA a intrat într-o gravă criză de guvernanță din luna iulie anul trecut, după ce opozanții lui Wu, canadianul Pat Fiacco și italianul Franco Falcinelli, au încercat să preia controlul federației cu sediul la Lausanne.

În vârstă de 71 de ani, Wu l-a înlocuit în 2006 pe pakistanezul Anwar Chowdry la cârma uneia dintre cele mai vechi federații olimpice. (agerpres.ro)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*