Planurile lui Andy Murray au fost aprobate în ciuda opoziției locale puternice

Andy Murray

Efectul „Andy Murray” asupra tenisului din Scoția a primit un impuls uriaș de la aprobarea unui nou centru de tenis de ultimă generație, în apropiere de fostul oraș natal al fostului nr. 1 mondial, Dunblane, dar nu fără o rezistență acerbă.

Anunțul de aprobare a planificării pentru o „destinație de tenis și golf” în Park of Keir, la sud de Dunblane, a fost prezentat pentru prima dată în urmă cu 8 ani și susținut de mama lui Murray, Judy, dar a fost nevoie până acum ca planurile să fie aprobate de guvernul scoțian.

Proiectul fusese inițial blocat, dar această nouă hotărâre a încântat-o pe Judy, care a declarat într-un interviu pentru The Scotsman: „Va fi un centru de importanță națională pentru sportul nostru și o moștenire concretă pentru ceea ce au realizat Jamie și Andy, dar este

accentul este să inspire și să încurajeze mult mai mulți oameni de toate vârstele, abilitățile și mediile să se ridice, să iasă și să devină activi. Acesta nu poate fi decât un lucru bun, mai ales când începem să ieșim din pandemie și să ne gândim cum să reconstruim cel mai bine și să devenim o națiune mai fericită și mai sănătoasă.”

Citeste si:  Roger Federer își redobândește sigla „RF”

Cu toate acestea, Consiliul local al comunității Dunblane a atacat planurile spunând: „(Suntem) foarte dezamăgiți să aflăm astăzi că miniștrii scoțieni au acordat autorizație de planificare pentru dezvoltarea Parcului Keir. Este o decizie care ignoră preocupările locale larg răspândite și distruge procesul de planificare.”

Hotărârea guvernamentală a precizat că proiectul „ar aduce o contribuție importantă la scopul creșterii participării la ambele sporturi, oferind în același timp facilități pentru comunitate. Vor exista și beneficii economice, la nivel local și mai larg”.