Oana Simion: ”Candidez pentru Comitetul Jucătorilor ITF, sper că voi obține cât mai multe voturi”

Pandemia de coronavirus a prins sportivii într-o poziție ingrată, izolare la domiciliu, fara a putea sa-si faca rutina de zi cu zi pentru a-si mentine forma sportiva la un nivel inalt.

Oana Georgeta Simion este o jucătoare profesionistă de tenis, în vârstă de 24 de ani, aflată pe locul 437 WTA la simplu. Cum criza coronavirusului a blocat activitatea sportivă, Oana s-a implicat în alegerile pe care ITF le organizează pentru un comitet al jucătorilor.

Redactor: Cum încearcă să se mențină în formă un tenismen, în aceste zile de pandemie?

Oana Simion: În această perioadă, încerc să-mi mențin tonusul muscular prin diferite antrenamente în casă, prin alergare, iar de câte ori am ocazia prin mersul cu bicicleta. Ideal ar fi ca antrenamentele să se desfășoare in aer liber, dar condițiile nu permit tot timpul acest lucru, așa că balconul apartamentului.

R: Ce alte aptitudini ai descoperit ca mai ai, ai încercat lucruri noi?

O.S.: Încă de la începutul zilelor de restricție, mi-am făcut un program în care am inclus pe lângă antrenamentele de pregătire fizică și cateva ore de spaniolă pe săptămâna.Fiindcă timpul mi-a permis, am încercat noi rețete de prajituri alături de mama mea.Mi-am continuat o altă pasiune de a mea: cititul. M-am relaxat vizionând filme, urmărind lecții de dans pe YouTube, dar și jucând tenis de masă sau mini-tenis.

În ultimele două săptămâni, m-am ocupat de candidatura mea pentru Comitetul Jucătorilor ITF, unde voturile se vor deschide pe 28 mai. Voi putea fi votată de către toți jucătorii cu clasament internațional(WTA sau ITF) . Sper că voi primi cât mai multe voturi pentru a face parte din acest comitet, astfel voi avea prilejul să lupt pentru îmbunătățirea vieții unui jucător ITF.

Citeste si:  Alison Riske, adversara Mihaelei Buzărnescu în primul tur la Jocurile Olimpice

R: Ce știi despre alte colege, mai ții legătura?

O.S.: Am ținut legătura cu colegele și prietenele mele din tenis, Irina Fetecău și Miriam Bulgaru, care își petrec izolarea în țară, încercând și ele să rămână pozitive și să se bucure de momentele de relaxare. Am vorbit mai mult și cu partenera mea de dublu, Gabriela Talabă, care se află în America și cu Cristina Adamescu, aflată în Hong Kong, împărtășindu-ne impresii din această perioadă de izolare. Am aflat că în America parcurile nu au fost închise, Gabi putând să-și continue antrenamentele de tenis, iar Cristina si-a reluat activitatea ieri. Ma bucur că toate sunt sănătoase și ne dorim să ne întâlnim cât mai repede.

R: Ce speranțe ai despre reluarea turneelor?

O.S.: Mi-aș dori să se reia cât mai repede circuitul, deoarece îmi este dor de competiții, de atmosfera din turnee, de călătorii. Dar în același timp, competițiile ar trebui să înceapă atunci când toate țările își vor deschide granițele și se vor asigura toate condițiile de protecție pentru cei implicați în desfășurare.

R: Ce vei face în prima zi de libertate după restricții?

O.S.: Cu siguranță voi merge pe terenul de tenis și mă voi bucura de posibilitatea de a juca. De asemenea, voi face o plimbare lungă în locurile preferate din București.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*