O noua plangere impotriva lui Infantino

Joseph Weiler, un profesor de drept de la Universitatea din New York care a demisionat din postul sau de membru a Comitetului director a  FIFA, a depus o plangere la Comitetul de Etica a FIFA impotriva lui  Gianni Infantino si a altor conducatori, a anuntat miercur New York Times. Weiler a afirmat ca Infantino,  adjunctul sau si alti oficiali au  intervenit in activitatea  comitetului pentru a bloca unele anchete ale unor conducatori din  fotbal.

Se anunta zile negre pentru conducatorul fotbalului mondial. Un pic mai devreme, Miguel Maduro, fostul  presedinte al Comitetului director a  FIFA, a declarat la o  audiere in fata parlamentului britanic ca Infantino, secretarul general Fatma Samoura si alti  oficiali au incercat sa intervina impotriva lui  Vitali Mutko, vice-presedinte al federatiei ruse, pentru a-i bloca accesul intr-un post in Consiliul FIFA pentru motive etice.

Citeste si:  Roland-Garros: Martina Trevisan adaugă o nouă ispravă, împotriva lui Kiki Bertens

Weiler si alti trei  membrii ai Comitetului director au demisionat in mai dupa ce Infantino l-a demis pe Maduro la opt luni dupa ce l-a numit la conducerea comitetului creat cu scopul de a reface blazonul  FIFA dupa cel mai mare scandal de coruptie din istoria sa. Gianni Infantino este deja sub ancheta comisiei de etica a FIFA, fiind acuzat ca a incercat sa influenteze in mod ilicit alegerea candidatului preferat de el la presedintia CAF, Ahmad Ahmad.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*