O noua plangere impotriva lui Infantino

O noua plangere impotriva lui Infantino

Joseph Weiler, un profesor de drept de la Universitatea din New York care a demisionat din postul sau de membru a Comitetului director a  FIFA, a depus o plangere la Comitetul de Etica a FIFA impotriva lui  Gianni Infantino si a altor conducatori, a anuntat miercur New York Times. Weiler a afirmat ca Infantino,  adjunctul sau si alti oficiali au  intervenit in activitatea  comitetului pentru a bloca unele anchete ale unor conducatori din  fotbal.

Se anunta zile negre pentru conducatorul fotbalului mondial. Un pic mai devreme, Miguel Maduro, fostul  presedinte al Comitetului director a  FIFA, a declarat la o  audiere in fata parlamentului britanic ca Infantino, secretarul general Fatma Samoura si alti  oficiali au incercat sa intervina impotriva lui  Vitali Mutko, vice-presedinte al federatiei ruse, pentru a-i bloca accesul intr-un post in Consiliul FIFA pentru motive etice.

Citeste si:  Villar a fost destituit din functie

Weiler si alti trei  membrii ai Comitetului director au demisionat in mai dupa ce Infantino l-a demis pe Maduro la opt luni dupa ce l-a numit la conducerea comitetului creat cu scopul de a reface blazonul  FIFA dupa cel mai mare scandal de coruptie din istoria sa. Gianni Infantino este deja sub ancheta comisiei de etica a FIFA, fiind acuzat ca a incercat sa influenteze in mod ilicit alegerea candidatului preferat de el la presedintia CAF, Ahmad Ahmad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sari la bara de unelte