Numărul unu rus, Daria Kasatkina, dezvăluie că se întâlnește cu o femeie

Jucătoarea de tenis feminin cu cel mai înalt clasament din Rusia, Daria Kasatkina, a declarat într-un interviu video difuzat luni că se întâlnește cu o femeie.

Comentariile semifinalistei de la French Open vin în timp ce parlamentul rus discută despre înăsprirea restricțiilor deja stricte asupra discuțiilor publice despre relațiile LGBTQ. În interviul pe YouTube cu bloggerul rus Vitya Kravchenko, Kasatkina a spus „da” când a fost întrebată dacă are o iubită și a spus că a fost inspirată să declare după ce atacantul rus de fotbal Nadya Karpova a dezvăluit că este gay.

Kasatkina a adăugat că crede că „a trăi în dulap” nu ar fi sustenabil pe termen lung.

„A trăi în pace cu tine însuți este singurul lucru care contează, la naiba toți ceilalți”, a spus Kasatkina.

„Eu cred că este important ca oamenii influenți din sport, sau din orice altă sferă să vorbească cu adevărat despre asta. Este important pentru tinerii cărora le este greu cu societatea și au nevoie de sprijin.

Nu are rost, ți-ar merge mereu în cap, până când spui ceva. Evident, fiecare persoană decide cum să se deschidă și cât de mult.”

Citeste si:  Bartra a semnat cu Betis Sevilla

La scurt timp după ce a fost lansat interviul, Kasatkina a postat pe Instagram o fotografie cu patinatoarea artistică medaliată cu argint olimpic, Natalia Zabiiako, cu un emoji de inimă și a numit-o pe Zabiiako „plăcinta mea drăguță” într-o postare pe Twitter.

Zabiiako, care a câștigat medalia olimpică cu echipa Rusiei în 2018, a postat aceeași poză pe Instagram, tot cu inimă.

Din 2013, legea rusă a interzis orice discuție despre relațiile LGBTQ care este considerată a constitui „promovare a relațiilor sexuale netradiționale” către minori. Acest lucru a restricționat susținerea sau protestul LGBTQ în forumurile publice.

Kasatkina, în vârstă de 25 de ani, este pe locul 12 în lume și locuiește și se antrenează în Spania, unde a fost filmat interviul.

În interviu, ea solicită, de asemenea, încetarea luptei din Ucraina. „Pentru ca războiul să se termine”, a spus Kasatkina când a fost întrebată ce își dorește cel mai mult în viață și descrie conflictul ca pe un „mare coșmar”.