Novak Djokovic critică interdicția „nebună” de la Wimbledon asupra jucătorilor ruși și belaruși

Jucătorilor ruși și belarusi li s-a interzis să concureze la Wimbledon și la toate turneele LTA pe iarbă din această vară. Campionul în exercițiu la simplu masculin, Novak Djokovic, a criticat decizia, la fel ca și ATP și WTA.

Novak Djokovic a calificat ca „nebună” decizia de a interzice jucătorilor ruși și belarusi să concureze la Wimbledon anul acesta.

Clubul All England a făcut anunțul miercuri, excluzând, printre alții, campionul și numărul 2 mondial de la US Open, Daniil Medvedev, numărul 8 mondial masculin, Andrey Rublev, și Aryna Sabalenka, clasată a patra la feminin, să participe la Grand Slam.

„Voi condamna întotdeauna războiul, nu voi sprijini niciodată războiul fiind eu însumi un copil al războiului”, a spus Djokovic.

„Știu câtă traumă emoțională lasă. În Serbia știm cu toții ce s-a întâmplat în 1999. În Balcani am avut multe războaie în istoria recentă. Cu toate acestea, nu pot sprijini decizia de la Wimbledon, cred că este o nebunie. Când politica interferează cu sportul, rezultatul nu este bun”.

Citeste si:  Cristina Dinu: ”Începutul anului a fost dificil pentru că am revenit după o accidentare”

Dintre jucătorii cărora li s-a interzis acum să concureze la Wimbledon în iunie și iulie, Medvedev a ajuns anul trecut în runda a patra de la Wimbledon, în timp ce Sabalenka a fost semifinalistă învinsă.

Numărul 15 mondial, rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova și Victoria Azarenka din Belarus, de două ori campioană la Australian Open, vor lipsi și ele. Jucătorii ruși și belarusi au fost, de asemenea, interziși de la turneele LTA pe iarbă în această vară.

Cu toate acestea, fosta numărul 3 mondial din Ucraina, Elina Svitolina, consideră că este mai bine ca jucătoarele ruse și bieloruse să vorbească împotriva războiului din țara ei natală.

„Cel mai bun mod este să nu le interziceți complet, ci să-i faceți să vorbească despre războiul din Ucraina, să-i întrebați dacă susțin invazia din Ucraina, dacă susțin guvernul”, a declarat Svitolina pentru Sky News.