Newcastle United are o ofertă de 300 de milioane de lire

Amanda Staveley, o femeie de afaceri britanică, a făcut o ofertă de 300 milioane lire sterline (338 milioane euro) pentru cumpărarea clubului englez de fotbal Newcastle United, anunță presa britanică.

Societatea financiară deținută de Staveley, PCP Capital Partener, care a purtat negocieri cu Newcastle United mai multe săptămâni, a înaintat această ofertă actualului proprietar al clubului, Mike Ashley, precizează BBC.

Ashley, un om de afaceri care conduce un mare lanț de magazine de articole sportive, a anunțat în luna octombrie că dorește să vândă clubul Newcastle, în fruntea căruia se află de zece ani. El a cheltuit 150 milioane euro pentru achiziționarea echipei din nordul Angliei, în 2007. În deceniul care a trecut de atunci, Newcastle a retrogradat de două ori în liga secundă, revenind însă de fiecare dată în anul următor, „coțofenele” reușind ultima promovare la finalul sezonului trecut.

Citeste si:  Nottingham Forest a trecut sub pavilion grec

Amanda Staveley, care l-a ajutat pe șeicul Mansour bin Zayed al-Nahyan, membru al familiei regale din Abu Dhabi, să negocieze achiziționarea clubului Manchester City în 2008, a fost văzută luna trecută în tribunele stadionului lui Newcastle, St. James Park. (agerpres.ro)

[soccer-info id=’2′ type=’table’ style=’red_light’ /]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*