Naomi Osaka a confirmat participarea la turneul de la San Jose

naomi osaka

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, cvadruplă câştigătoare de Grand Slam, va juca primul ei turneu după Roland Garros la Silicon Valley Classic din San Jose (1-7 august), pentru care a acceptat un wild card.

Osaka, 24 ani, a cucerit un Grand Slam în fiecare din ultimii patru ani, dar la Roland Garros a fost eliminată încă din primul tur de americanca Amanda Anisimova, la Australian Open a ieşit în turul trei, iar de la Wimbledon s-a retras din cauza unei accidentări.

Turneul de la San Jose are loc cu patru săptămâni înainte de US Open, ultimul Grand Slam al anului.

”Suntem foarte încântaţi că Naomi Osaka va reveni în Bay Area (zona San Francisco – San Jose). Ea şi-a făcut debutul în WTA la turneul nostru şi urmărind dezvoltarea ei atât pe teren cât şi în afara lui a fost uimitor. Ea nu este doar o jucătoare incredibilă, dar angajamentul ei pentru echitate şi schimbare socială este cu adevărat o inspiraţie”, a spus Vickie Gunnarsson, directorul turneului de la San Jose.

Citeste si:  Simona Halep o felicită pe Emma Răducanu pe Instagram

Osaka ocupă în prezent locul 38 în ierarhia WTA şi nu a câştigat niciun turneu în acest an, dar a jucat finala la Miami unde a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek, nr. 1 mondial.

Printre jucătoarele care au confirmat prezenţa la San Jose se numără kazaha Elena Rîbakina, campioana de la Wimbledon, Ons Jabeur, finalista de la Wimbledon, Coco Gauff şi canadianca Bianca Andreescu, campioana US Open din 2019. AGERPRES