Ministrul Jocurilor Olimpice, Seiko Hashimoto, a afirmat că există soluţia ca Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în perioada 24 iulie-9 august, să aibă loc mai târziu

Ministrul japonez al Jocurilor Olimpice, Seiko Hashimoto, a afirmat că există soluţia ca Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în perioada 24 iulie-9 august, să aibă loc mai târziu, dacă epidemia de coronavirus ameninţă desfăşurarea competiţiei polisportive, informează cotidianul L’Equipe.

În ciuda afirmaţiilor recente ale canadianului Dick Pound, cel mai vechi membru al CIO, conform cărora este „imposibilă amânarea evenimentului sau organizarea sa în alt oraş”, Seiko Hashimoto a afirmat, marţi, că totuşi ar fi posibilă organizarea Jocurilor „un pic mai târziu în anul 2020, întrucât contractul pe care Comitetul organizator l-a semnat cu CIO prevede organizarea Jocurilor până la finele anului 2020”.

„Acest lucru ar putea fi interpretat ca fiind permisă o amânare”, a spus Hashimoto. Totodată, oficialul nipon a reiterat, marţi, determinarea guvernului Japoniei şi a oraşului Tokyo de a organiza marele eveniment sportiv.

În virtutea acordului de organizare, dreptul de anulare a Jocurilor aparţine Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

Citeste si:  FC Augsburg s-a despărţit de antrenorul Enrico Maassen

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a asigurat, săptămâna trecută, că forul internaţional este „total determinat” să organizeze Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, în ciuda propagării epidemiei de coronavirus în lume.

„CIO este total determinat să organizeze Jocuri Olimpice de succes la Tokyo începând cu data de 24 iulie”, a declarat Bach în cursul unei conferinţe de presă telefonice destinate presei nipone.

„Suntem în strânsă cooperare cu autorităţile nipone, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Comitetul olimpic chinez şi alte comitete olimpice naţionale”, a explicat preşedintele instanţei olimpice mondiale.

La rândul său, canadianul Dick Pound a indicat că CIO nu are în vedere amânarea sau anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020, atât timp cât OMS nu va cere acest lucru.

AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*