Miami a egalat în finală câștigând meciul 2 la Denver, în ciuda celor 41 de puncte marca Nikola Jokic

Dominată în jocul 1, apoi condusă cu 15 puncte în prima repriză în jocul 2, Miami se va întoarce totuși în Florida după ce și-a recuperat avantajul de pe podea datorită victoriei de duminică de la Denver (108-111), rodul unei remarcabile tactici.  Următoarea rundă va avea loc în noaptea de miercuri spre joi.

Înainte de meciul 2 al finalei, Nuggets a rămas cu șapte victorii consecutive, ceea ce le-a permis să elimine succesiv Phoenix, să-i umilească pe Lakers și să pună o victorie în finala cu Miami. Duminică, au fost pe cale să o obțină pe a doua, deoarece conduceau cu 15 puncte după 19 minute de joc (50-35).

În acest moment al meciului, Nikola Jokic marcase deja 11 puncte, dar dăduse doar 2 pase decisive. Cu trei zile mai devreme, în timpul unui meci remarcabil 1 (104-93), sârbul a prezentat la aceeași oră a întâlnirii (în timp ce Denver era și acolo confortabil în frunte, +9), o linie statistică de 4 puncte pentru 8 pase decisive.

Citeste si:  62 de puncte pentru Stephen Curry în victoria lui Golden State asupra Portland

Jokic a marcat 41 de puncte în final, inclusiv 28 în repriza secundă. Dar a pierdut mai multe mingi (5) decât a distribuit pase decisive (4). Lipsit de legătura lor, Jamal Murray (18 puncte, 10 pase decisive) și-a pierdut influența pe parcursul meciului înainte de a se trezi în timpul de final și apoi a ratat – foarte puțin – un coș de la opt metri pe ultimul atac al lui Nuggets care ar fi făcut posibilă smulgerea unei prelungiri. Pentru Denver, deziluzia este mare. Echipa nr. 1 din sezonul regulat și-a pierdut avantajul și pe terenul de acasă înainte de a juca Florida de două ori, miercuri și vineri seara.