Meciul dintre Moenchengladbach şi Manchester City se va juca la Budapesta (UEFA)

Meciul dintre echipa germană Borussia Moenchengladach şi formaţia engleză Manchester City, din cadrul primei manşe a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, se va disputa la Budapesta, pe Puskas Arena, la data neschimbată de 24 februarie, a anunţat UEFA, citată de AFP.

Duminică, instanţa fotbalistică europeană a anunţat mutarea în capitala Ungariei a unei alte partide din această fază a competiţiei, cea dintre RB Leipzig şi FC Liverpool, după ce Germania a interzis intrarea pe teritoriul său a persoanelor care vin dintr-o zonă roşie în care pandemia de coronavirus este încă foarte activă.

Aceste decizii stârnesc îngrijorare în privinţa unor posibile noi perturbări ale competiţiilor fotbalistice continentale din cauza Covid-19, cu patru luni înaintea debutului Campionatului European (EURO 2020), care urmează să se dispute în 12 ţări, printre care şi România.

Chiar dacă interdicţiile impuse de Germania sunt în vigoare doar până la 17 februarie, UEFA a luat însă decizia de a muta meciul dintre Monenchengladbach şi Manchester City, deşi acesta se va disputa după data respectivă.

Regulamentul UEFA prevede că un club gazdă trebuie să asigure buna derulare a partidei şi, dacă este nevoie, să găsească un teren de înlocuire, în caz contrar riscând să piardă jocul la masa verde (0-3).

Citeste si:  Rafael Nadal - viitorul presedinte al lui Real Madrid?

Din acelaşi motiv, întâlnirea dintre echipa norvegiană Molde şi formaţia germană Hoffenheim, programată pe 18 februarie, în Europa League, a fost mutată la Villarreal (Spania), guvernul de la Oslo decizând pur şi simplu să închidă frontiere pentru nerezidenţi.

Această situaţie nu este, pentru moment, de natură să împiedice cele două competiţii europene intercluburi să meargă înainte după formula obişnuită, cu meciuri tur/retur, chiar dacă Liga Campionilor a inaugurat în 2020 o formulă inedită, cu un turneu final desfăşurat în Portugalia, cu participarea ultimelor opt echipe rămase în cursa pentru trofeu.

Evoluţia epidemiei în Europa generează însă temeri că măsuri precum cele din Germania sau Norvegia se vor multiplica pe continent, ducând astfel la o nouă izolare a ţărilor, aşa cum s-a întâmplat în primăvara trecută, la debutul crizei sanitare.

Un astfel de scenariu ar pune, în mod evident, în pericol desfăşurarea EURO 2020, amânat deja cu un an, pe care UEFA doreşte în continuare să îl organizeze în 12 ţări, între 11 iunie şi 11 iulie 2021, în conformitate cu proiectul imaginat de fostul conducător al fotbalului european, Michel Platini.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*