Marele Premiu al Franței menținut în calendarul F1 în cazul alternării cu un alt Grand Prix

formula 1

Organizatorii Grand Prix de France, ai cărui ediție viitoare (22-24 iulie) va marca și încheierea contractului care îi leagă de F1, vor trebui să fie de acord să-și schimbe locul la doi ani cu un alt Grand Prix pentru a-și asigura păstrarea în calendar.

La originea întoarcerii GP-ului Franței pe circuitul Paul-Ricard, Christian Estrosi, primarul Nisei, a fost mulțumit vineri de întâlnirea cu șeful de Formula 1, Stefano Domenicali, privind viitorul ediției franceze al cărei contract se încheie la sfârşitul lunii iulie (22-24 iulie), după cea de-a patra ediţie de la Le Castellet.

„Discuția noastră a fost foarte pozitivă și domnul Domenicali ne-a spus despre dorința F1 de a rămâne în Franța”, a repetat Christian Estrosi, susținut acum de guvernul francez pentru prelungire.

Totuși, pentru a reuși să păstrezi evenimentul francez în calendar, va fi necesar să treci prin mari compromisuri. Și primul va fi de a accepta ideea de alternanță. „Modelul trebuie să evolueze”, a recunoscut el. Și acest concept de alternanță ni se potrivește perfect, în ritmul unui an din doi. Rămâne de găsit celălalt eveniment care ar fi de acord să-și împartă locul în calendar cu Franța. Când Christian Estrosi evocă luna septembrie pentru a afla mai multe despre posibila prelungire a contractului, ne gândim inevitabil la Belgia care, de la revenirea lui Paul-Ricard în calendar, a fost mereu în sprijinul organizatorilor provensali. Într-adevăr, la această dată Spa va organiza ceea ce și acolo ar putea fi ultimul eveniment al GP al Belgiei al cărui contract, la fel ca și Monaco, se încheie în acest an”.

Citeste si:  Dundee FC rămâne fără antrenor, după retrogradare