Marea Britanie va organiza patru turnee pentru jucătorii săi în luna iulie

Federaţia britanică de tenis (LTA) va organiza patru turnee în luna iulie pentru jucătorii săi, ca soluţie de a compensa suspendarea circuitelor profesioniste din cauza pandemiei de coronavirus.

LTA a anunţat că turneele se vor desfăşura între 3 şi 26 iulie, sub rezerva confirmării respectării cerinţelor guvernului în materie de sănătate.

”Încă din timpul crizei provocată de coronavirus, noi am lucrat incredibil de greu pentru a susţine jucătorii noştri, arenele, antrenorii şi oficialii în aceste timpuri foarte provocatoare. Sunt încântat să anunţ azi că următoarea fază a reveniri tenisului de elită în spatele uşilor închise, ca parte a planului de cinci faze coordonat de UK Sport şi de Guvern”, a declarat directorul executiv Scott Lloyd într-un comunicat.

Tenisul de agrement a fost deja reluat şi cluburile s-au deschis cu respectarea unor protocoale stricte de sănătate.

Turneele din circuitul britanic se vor desfăşura, pe durata a câte trei zile, de vineri până duminică, la Centrul naţional al LTA de la Roehampton, cu participarea a 16 jucători şi 16 jucătoare, baze de eligibilitate fiind clasamentul lor curent. În paralel are loc şi un turneu de dublu cu opt echipe.

Citeste si:  Cristiano Ronaldo a plecat de urgenţă în Portugalia pentru a fi alături de mama sa, victima unui AVC

Două dintre turnee sunt de categoria Premier, oferind premii totale de 16.000 lire sterline.

Alte turnee ar putea fi organizate în luna august, dacă suspendarea internaţională a circuitelor va fi prelungită mai departe.

De la începutul lunii martie, nu s-a mai disputat niciun turneu profesionist din cauza Covid-19. Grand Slam-ul de la Wimbledon a fost anulat, în timp ce Grand Slam-ul de la Roland-Garros a fost amânat în septembrie.

Turneele din circuitele ATP, WTA şi ITF se vor putea relua în cel mai optimist scenariu în luna august.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*