Marc Marquez (Honda) se retrage din nou din cursă, în Olanda

Pentru a cincea oară în acest sezon, Marc Marquez nu va participa la cursa de duminică. Pilotul Honda s-a retras din Assen, Olanda, din cauza unei coaste rupte.

Sezonul infernal al lui Marc Marquez continuă. Pentru a cincea oară anul acesta din opt Mari Premii, pilotul Honda nu va lua parte la cursa de duminică pe circuitul Assen din Olanda. Spaniolul (30de ani) a fost declarat inapt din cauza unei coaste rupte. Aceasta este o agravare a accidentării suferite săptămâna trecută în Germania, unde căzuse de cinci ori înainte de a fi nevoit să renunțe la participarea în cursă.

„Nu eram 100% când am ajuns la Assen, a confirmat Marquez pe rețelele sale de socializare. Pe lângă degetul întors și rupt, am avut o coastă ruptă care mi-a provocat dureri mari. M-am trezit azi dimineata (duminica) foarte jenat si dupa o examinare am decis impreuna cu echipa medicala sa nu concurăm azi pentru a nu se agrava si pentru a ne putea recupera in urmatoarele saptamani.”

Citeste si:  Angelique Kerber se retrage de la US Open și anunță că este gravidă

Marquez încă nu a terminat nicio cursă „importantă” în 2023, nereuşind să ajungă la linia de sosire de trei ori în care a fost pe grila de start (Portugalia, Franţa, Italia). Cu doar 15 puncte, de opt ori campionul mondial se află pe locul 19 în clasamentul piloților.