Maratonul de la Boston, anulat pentru prima oară în 124 de ani

Maratonul de la Boston, cel mai vechi din lume, a fost anulat pentru prima oară în istoria sa de 124 de ani, din cauza pandemiei de coronavirus, au anunţat organizatorii, citaţi de agenţia Xinhua.

Iniţial, maratonul de la Boston fusese amânat de pe 20 aprilie până pe 14 septembrie, după declanşarea crizei sanitare globale, însă responsabilii evenimentului au decis joi, de comun acord cu autorităţile locale, să anuleze ediţia din acest an a cursei, urmând să returneze cheltuielile de înscriere tuturor participanţilor.

Conform Asociaţiei atletice din Boston (BAA), cea care organizează maratonul din capitala statului Massachusetts, ediţia de anul viitor va avea loc pe 19 aprilie.

Citeste si:  Aritz Aduriz (Bilbao) şi-a anunţat oficial retragerea

Peste 100.000 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza noului coronavirus în Statele Unite, acesta fiind cel mai mare număr de morţi provocat de Covid-19 în orice ţară sau regiune de pe glob.

În 2013, la cea de-a 117-a sa ediţie, maratonul de la Boston a fost îndoliat de un atentat. Două bombe au explodat atunci în apropierea liniei de sosire, provocând moartea a trei persoane şi rănirea altor 250.

Alte două maratoane majore prevăzute în Statele Unite în cursul acestui an, cele de la Chicago (11 octombrie) şi New Yok (1 noiembrie) sunt menţinute pentru moment.

AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*