Manchester City a ”intrat în cărţile de istorie”, spune Phil Foden după ce a câştigat titlul în Anglia

Manchester City a ”intrat în cărţile de istorie” cu al patrulea titlu consecutiv de campioană a Angliei la fotbal, a afirmat, duminică, mijlocaşul ofensiv Phil Foden, care, la vârsta de 23 de ani, numără şase titluri în Premier League.

„Este dificil să spui cuvinte potrivite pentru ce am reuşit astăzi (duminică, n. red.). Nicio echipă nu a mai făcut-o până acum (să câştige patru titluri consecutive), noi am intrat în cărţile de istorie”, a reacţionat Foden la postul Sky Sports, după victoria cu 3-1 în faţa lui West Ham United.

Jucătorul în vârstă de 23 de ani a înscris o dublă în primele 18 minute şi a lansat-o pe Manchester City spre victoria finală, ajungând la un total de 19 goluri în acest sezon.

„Vedeţi ce reprezintă asta pentru suporteri şi pentru noi, jucătorii, care muncim un an întreg pentru un asemenea moment”, a adăugat cel care a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului 2023-2024.

Antrenorul său, Pep Guardiola, a afirmat, la rândul său, că a încercat să se gândească la acest al patrulea titlu consecutiv „în ianuarie/februarie”.

”Mi-am spus de ce nu? Nimeni nu a făcut-o. Din experienţă, noi ne gândim la titluri cu două luni înainte de final. În noiembrie şi decembrie, nu este bine să te gândeşti”, a adăugat tehnicianul catalan.

Citeste si:  Dubla Giro-Tour, noua provocare nebună a lui Tadej Pogacar

„Când am venit aici, dacă cineva îmi spunea că voi câştiga şase titluri în şapte sezoane, i-aş fi spus că este nebun, nicio şansă… Acum, iată este vremea noastră”, a adăugat Guardiola, referindu-se la precedentele generaţii de campioane, Manchester United, Liverpool şi Chelsea.

„Nu am un secret pentru a câştiga. El constă în multă muncă. Şi nu spun că sunt un antrenor slab, dar am o susţinere incredibilă din partea clubului”, a adăugat tehnicianul pentru Sky.

Manchester City a câştigat pentru al patrulea an consecutiv titlul de campioană a Angliei, o performanţă pe care nicio altă echipă nu a mai realizat-o anterior, duminică, după ce a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-1, formaţia West Ham United, în etapa a 38-a (ultima) a sezonului 2023-2024 din Premier League.

Elevii antrenorului Pep Guardiola s-au impus prin dubla lui Phil Foden, cel mai bun jucător al sezonului (2, 18) şi reuşita lui Rodri (59), în timp ce „ciocănarii” au replicat prin Mohammed Kudus, autorul unui gol spectaculos din foarfecă, în finalul primei reprize (42).

Manchester City, care a suferit doar trei înfrângeri pe parcursul sezonului actual, a obţinut al şaselea titlu de campioană naţională în şapte sezoane şi al 10-lea din istoria sa.
AGERPRES