Maia Chaka: prima arbitră neagră de fotbal american

maia chaka

Maia Chaka a făcut istorie vineri, 5 martie și face acum parte din arbitrii NFL, liga profesionistă de fotbal american.

Liga profesionistă de fotbal american (NFL) a anunțat pe 5 martie că a adăugat-o pe Maia Chaka pe lista sa de arbitri, făcând-o prima femeie de culoare care va oficia meciurile de campionat, începând din sezonul viitor.

„Sunt onorată că am fost selectată ca arbitru NFL”, a spus Maia Chaka. Acest moment este mai important decât o realizare personală. Este o realizare pentru toate femeile, comunitatea și cultura mea. ”

„Anii de muncă grea, dăruire și perseverență ai Maiei – inclusiv prin Programul de Dezvoltare a Arbitrilor NFL – i-au adus o funcție de arbitru oficial”, a declarat Troy Vincent, vicepreședinte al comitetului. „Maia este un pionier ca prim arbitru negru și ne inspiră să normalizăm prezența femeilor pe terenurile de fotbal”, a adăugat el.

Citeste si:  Mercedes anunţă prelungirea parteneriatului cu Petronas

Până în prezent, Maia Chaka a arbitrat meciurile din campionatul colegiilor, precum și meciurile amicale de pre-sezon NFL. Profesor de educație fizică în Virginia Beach, Virginia, a absolvit în statul Norfolk în 2006. Pe 7 februarie, în timpul Super Bowl, finala campionatului de fotbal american, Sarah Thomas a intrat, de asemenea, în istorie ca prima femeie membră a echipei de arbitraj al acestei mari finale.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*