Lucas Pouille renunță la Australian Open pentru a relua circuitele Challenger

lucas pouillet

După lungi luni de absență, francezul Lucas Pouille a ales să reia circuitele Challenger. Prin urmare, nu va participa la Australian Open (8-21 februarie), dar se va alinia la Quimper (25-31 ianuarie), apoi la Orléans (1-7 februarie).

Lucas Pouille a ales metoda mai ușoară pentru a reveni în competiție după câteva luni de absență. Amânarea de la Australian Open (8-21 februarie) și meciurile sale în cinci seturi, francezul au decis să nu facă călătoria la Melbourne și să renunțe la primul Grand Slam al sezonului. El își va relua călătoria pe circuit în timpul Quimper Challenger (25-31 ianuarie) înainte de a se alinia la cea din Orleans (1-7 februarie), a anunțat el luni.

„De acord cu echipa sa, el a decis într-adevăr să facă o recuperare treptată pentru a-și asigura cel mai bine ascensiunea la putere după lunile lungi departe de circuit”, se arată în comunicat.

Citeste si:  Pep Guardiola afirmă că accidentarea la genunchi a lui Aguero "nu arată bine"

„De acord cu echipa sa, el a decis într-adevăr să facă o recuperare treptată pentru a-și asigura cel mai bine creșterea puterii după lunile lungi departe de circuit”, se arată în comunicat. Menajat de o accidentare la cotul drept, Lucas Pouille, numărul 70 ATP, a jucat doar un meci oficial în 2020: o întâlnire (pierdută) cu Noah Rubin la Indian Wells Challenger.

În iulie, a decis să i se opereze cotul pentru a pune capăt durerii sale continue. Insuficient recuperat, a preferat să nu reia jocul în 2020, renunțând, în special, la Roland-Garros. El a explicat la mijlocul lunii decembrie că este tentat de o întoarcere la Challenger, mai degrabă decât la Australia. El a făcut în cele din urmă această alegere a prudenței. Va viza doar turneele de interior programate în Europa.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*