Lucas Hernandez (Bayern Munchen) evită închisoarea, după condamnarea pentru violenţe conjugale

Internaţionalul francez Lucas Hernandez, care evoluează la clubul german de fotbal Bayern Munchen şi care a fost condamnat în Spania la şase luni de închisoare pentru nerespectarea unui ordin de restricţie ca urmare a unor violenţe conjugale, nu va merge la închisoare, după ce justiţia spaniolă a acceptat miercuri recursul său, informează AFP.

„Considerăm că recursul trebuie să fie acceptat şi că executarea pedepsei privative de libertate impusă lui Lucas Francois Bernard Hernandez trebuie să fie suspendată”, se arată în decizia tribunalului superior de justiţie din Madrid, în ajunul datei limită fixate de justiţie pentru intrarea voluntară în închisoare a jucătorului.

Această suspendare rămâne, în schimb, condiţionată de faptul ca jucătorul, care va trebui să plătească o amendă de 96.000 euro, „să nu comită un nou delict” în timpul unei perioade de patru ani, a mai precizat instanţa.

Un tribunal din Madrid l-a condamnat, săptămâna trecută, pe Lucas Hernandez, fundaşul naţionalei Franţei, la şase luni de închisoare pentru nerespectarea unui ordin de restricţie emis în anul 2017 după un conflict violent al fotbalistului cu prietena sa.

În februarie 2017, Lucas Hernandez, pe atunci la Atletico Madrid, şi fosta sa prietenă, judecaţi pentru o altercaţie nocturnă, au fost condamnaţi la câte 31 de zile de muncă în folosul comunităţii şi la interdicţia de a se apropia la mai puţin de 500 de metri unul de celălalt timp de şase luni. Ulterior, fotbalistul a încălcat acest ordin alegându-se cu noi plângeri penale.

Citeste si:  Claudio Lotito, președintele Lazio Roma, se alătură Senatului italian

Fundaşul, care avea la acea vreme 21 de ani, şi fosta sa prietenă spaniolă au fost condamnaţi la aceeaşi pedeapsă de un tribunal din Madrid pentru „violenţe domestice”, după o altercaţie care a avut loc pe 3 februarie, când s-au lovit şi zgâriat.

Potrivit documentului analizat de instanţă la acel moment, tânăra l-a aşteptat furioasă pe Lucas Hernandez în faţa casei lor, după ce mai avuseseră o dispută. Când Lucas Hernandez a sosit, Amelia, al cărei nume de familie nu a fost dezvăluit, a urcat în maşina în care se afla fotbalistul, pe care l-a lovit şi l-a zgâriat cu unghiile, după care a zgâriat vehiculul cu o cheie.

Lucas Hernandez a coborât din maşină şi a lovit-o pe tânără „în coaste, în spate, în maxilar şi în zona buzelor”, a indicat actul respectiv.
AGERPRES