Liga germană a deschis calea revenirii suporterilor pe stadioane

Liga germană de fotbal (DFL) a deschis, miercuri, calea pentru revenirea suporterilor pe stadioane începând din toamnă, reclamată de anumite cluburi, informează AFP.

DFL a adresat cluburilor din prima şi a doua divizie din Bundesliga un memorandum pentru a le ajuta să prezinte proiectele de redeschidere ale stadioanelor pentru spectatori, în anumite condiţii, a transmis DFL într-un comunicat.

Acest memorandum, care a fost mai întâi prezentat Ministerului Sănătăţii, conţine în special informaţii privind criteriile pe care cluburile vor trebui să le ia în calcul pentru a garanta găzduirea publicului în această perioadă de pandemie.

Primirea suporterilor pe stadioanele cluburilor va depinde mereu de numărul de noi cazuri de coronavirus în regiunea vizată.

„Ceea ce este important, este în special diminuarea numărului de spectatori pentru a garanta menţinerea unei distanţe de 1,50 m. Trebuie renunţat la locurile în picioare, trebuie prezentate planuri pentru intrări şi ieşiri sigure din stadioane şi să garantăm interdicţia alcoolului pe stadioane”, a avertizat Ministerul Sănătăţii.

Citeste si:  Fotbal: Ange Postecoglou a demisionat de la cârma Australiei

Clubul berlinez FC Union a anunţat deja că vrea să înceapă noul sezon cu un stadion plin de suporteri, iar pentru acest lucru spectatorii vor fi supuşi unui test cu 24 de ore înainte de meci.

Dar un virusulog german, Ulf Dittmer, consideră că este imposibil să se găzduiască mii de spectatori, calificând proiectul echipei Union Berlin drept „iresponsabil”.

„Nu va exista un stadion plin atât timp cât nu vom găsi un vaccin”, a afirmat, pentru jurnalul regional WAZ, directorul Institutului de virusologie al spitalului universitar din Essen.

Noua ediţie a Bundesligii va debuta pe 18 septembrie 2020 şi se va încheia pe 22 mai 2021, potrivit calendarului publicat de Federaţia germană de fotbal (DFB), în timp ce sezonul 2019-2020 s-a încheiat cu stadioanele goale.

Titlul de campioană a revenit echipei Bayern Munchen, al 30-lea din istoria sa.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*