Liga 3 germană dorește să continue sezonul

Echipele de fotbal din divizia a treia doresc să continue sezonul întrerupt în prezent din cauza pandemiei de coronavirus.

Zece cluburi au votat pentru continuare, la o conferință video a celor 20 de cluburi. Opt cluburi au fost pentru o pauză de sezon, două cluburi s-au abținut.

Sezonul 2019/20 a fost întrerupt la jumătatea lunii martie din cauza răspândirii virusului Sars-CoV-2. Cluburile au jucat fiecare 27 din 38 de jocuri. Spre deosebire de Bundesliga 2, a avut loc o controversă cu privire la cât de sensibil ar fi să se continue sezonul cu jocuri fantomă (fără spectatori).

„Rezultatul votului trebuie să fie respectat și acceptat de toată lumea”, a declarat vicepreședintele DFB, Peter Frymuth: „Chiar dacă imaginea nu este uniformă, există o opinie majoritară în rândul cluburilor cu privire la ceea ce ar trebui făcut în cazul schimbării dispoziției oficiale. […] Un lucru este clar: bunăstarea generală a ligii trebuie să fie plasată peste interesele individuale”.

Citeste si:  Kalinici nu joaca cu cu Spal

Pe cât posibil, sezonul ar trebui să se încheie până pe 30 iunie, cu condiția ca politicienii și autoritățile sanitare să dea undă verde.

Liderul Ligii, MSV Duisburg, susține continuarea sezonului în principiu, dar a votat în favoarea abandonării, deoarece DFB nu a lămurit dacă retrogradarea va fi suspendată dacă sezonul va continua sau nu.

Directorul sportiv, Ivo Grlic, a declarat: „Dacă trebuie să existe un joc, acesta nu ar trebui să conducă la o denaturare a competiției. Aceasta înseamnă că nu trebuie să existe o suspendare a retrogradării. Fiecare punct și fiecare loc trebuie să fie la fel de importante ca înainte”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*