La ce te ajuta un test engleza cand vrei sa o cunosti la un nivel avansat

Cunosti engleza dar nu stii la ce nivel esti?

Ca sa verifici acest lucru, poti face un test engleza de la Eurocor.

Nivelul avansat de engleza iti va deschide noi orizonturi atat in ​​ceea ce priveste studiile, calatoriile, cat si avansarea in cariera. Cel mai simplu mod de a afla la ce nivel esti il reprezinta un test engleza. Atunci cand faci teste engleza avansati, vrei sa te asiguri ca competentele sale lingvistice corespund nivelului C1.

Stiind engleza la nivel avansat, ar trebui sa:

 • poti citi texte voluminoase de orice subiect, poti intelege ce citesti si chiar sensul ascuns pe care il au textele;
 • iti poti exprima ideile pe orice tema, fara a apela la gandirea prin constructii gramaticale si la alegerea cuvintelor si expresiilor idiomatice – totul se intampla spontan si fluent;
 • ai un vocabular care variaza de la 4 la 6 mii de cuvinte – le cunosti, intelegeti semnificatia lor, percepi dupa ureche si le folosesti in vorbire;
 • folosesti eficient limba in orice domeniu (social, stiintific, profesional);
 • poti forma un text construit logic pe teme complexe, care sa demonstreze stapanirea diferitelor modele de structurare a acestuia.

La un nivel avansat de engleza, poti intelege cea mai mare parte – daca nu chiar tot – a ceea ce citesti sau auzi. De asemenea, iti poti exprima ideile si opiniile cu incredere, folosind un vocabular precis. Pe masura ce iti dezvolti abilitatile de limba engleza, cresti, de asemenea, increderea in tine si te simti mai confortabil folosind limba engleza.

Citeste si:  Champions League: Când Haaland semnează un autograf ... pentru arbitrul asistent român

Care sunt nivelurile de competenta in limba engleza?

Nivelurile de competenta lingvistica sunt de obicei acestea:

 • Incepator
 • Elementar
 • Pre-intermediar
 • Intermediar
 • Intermediar superior
 • Avansat

Nivelurile de competenta evalueaza cunostintele cu privire la patru abilitati de baza: Ascultare (intelegerea ascultarii), Citirea (citirea), Scrierea (scrisul) si Vorbirea (vorbirea orala). Orice scoala de limba engleza careia ii pasa de clientii sai si de propria sa reputatie iti recomanda insistent sa sustii mai intai niste teste de evaluarea a nivelului de cunoastere si abia apoi sa te apuci de invatat.

Cand ai nevoie de engleza la nivel avansat

Engleza avansata este potrivita pentru specialistii din anumite domenii – de exemplu, medici sau programatori, oameni de stiinta sau profesori, al caror discurs este plin de termeni speciali si mai ales structuri complexe.

Pentru a dovedi cunostintele de limba engleza la nivelul de engleza avansat, trebuie sa promovezi unul dintre examenele existente pentru cunoasterea limbii engleze ca limba straina. Daca scorurile tale se incadreaza in intervalul cerut, atunci ti se va elibera un certificat corespunzator. Fiecare dintre testele existente are propria sa gradatie.

Daca vrei si tu sa inveti limba engleza si sa ajungi sa o cunosti la un nivel avansat, fa-ti un test si apoi apuca-te de invatat! Totul e in mainele tale!