Kim Clijsters vrea ca WTA şi ATP să fuzioneze

Fosta jucătoare belgiană Kim Clijsters consideră că a sosit timpul ca organismele profesioniste de tenis feminin şi masculin să fuzioneze, în contextul în care Asociaţia feminină de tenis (WTA) sărbătoreşte o jumătate de secol de existenţă, informează Reuters.

„Mi-ar plăcea să văd o fuziune ATP/WTA? Da, cred că ar face brandul mult mai puternic. De multe ori, oamenii din afara tenisului presupun că este o singură organizaţie. Ştiţi ce vreau să spun? Că oamenii care nu ştiu prea multe despre tenis spun: ‘Oh, da, ATP şi WTA, dar în spate există o unitate’. Dar asta este, ştiţi, departe de a fi aşa”, a spus Clijsters, preşedinta de onoare a International Tennis Hall of Fame (ITHF).

Remarcile campioanei belgiene sunt ecoul unui sentiment susţinut de mult timp de legendara Billie Jean King, o pionieră a circuitului feminin, care va fi prezentă săptămâna aceasta la Wimbledon pentru a sărbători deceniile în care WTA a promovat echitatea pentru femei în sport.

Citeste si:  Kroos și-a prelungit contractul cu Real Madrid

„Sunt atât de mulţi oameni în culise, care sunt toţi orientaţi în aceeaşi direcţie şi care vor să vadă această tendinţă de a face tenisul feminin să crească. Cât timp toţi avem această mentalitate şi nu este doar o persoană care poate face diferenţa, ci toată lumea împreună ca o unitate puternică, un grup, cred că doar aşa putem ajunge într-un loc în care evenimente combinate să pună acelaşi număr de jucători – femei şi bărbaţi – pe terenurile centrale sau în meciurile de noapte”, a adăugat belgianca.

Billie Jean King se va întoarce vineri la Millennium Gloucester Hotel din Londra, unde WTA a fost formată în 1973, în cadrul unei reuniuni a jucătoarelor, înainte de începerea partidelor de pe tabloul principal de la Wimbledon, săptămâna viitoare.
AGERPRES