Îți spun de ce pierzi biletele pe care le joci la pariuri

Nu sunt parior profesionist, dar joc cu regularitate de peste zece ani, iar acest articol este despre greșelile care mi-au distrus multe bilete de-a lungul timpului. Nu îți dau sfaturi despre ce trebuie să faci ca să te îmbogățești din pariuri, pentru că ar presupune să nu vorbesc din experiență proprie.

Poate că ești și tu ca mine. Mi-am fixat în fiecare lună un buget pentru pariuri, pe care l-am împărțit în două cu jumătate realimentez contul la începutul lunii, iar cu cealaltă jumătate după ziua de 15. Joc doar pe fotbal. Chiar dacă mă pricep destul de bine la acest sport, nu reușesc să câștig mai mulți bani din pariuri. Îți voi spune în continuare de ce pierd, deci, probabil, de ce pierzi și tu.

Joc doar de dragul de a juca

Pe primul loc în topul greșelilor este aceea că nu îmi fac o listă cu meciurile de pariat la începutul zilei. Eu joc mai mult live, pe ce evenimente sunt disponibile atunci când sunt la calculator sau am liniște să mă uit pe telefon. Cu alte cuvinte, joc doar de dragul de a juca. Nu am timp să mă concentrez asupra acestui hobby. La începutul fiecărui sezon am avânt și încep să țin statistici care să mă ajute la tipul de pariu preferat: peste un gol handicap asiatic în prima repriză. Mai devreme sau mai târziu, vine o perioadă aglomerată la job și nu mai apuc să actualizez cifrele.

Mă enervez și măresc miza

Chiar și așa, un timp după ce realimentez contul îmi merge bine. Reușesc să mă țin de managementul banilor și banca crește ușor, dar sigur. Chiar dacă nu cunosc toate echipele pe care pariez (o altă greșeală), văd cum decurge jocul și prind cote bune. Dar mai vine și o zi în care nu sunt inspirat sau am mult ghinion, în care cei pe care am pariat că dau gol ratează de 2-3 ori singuri cu portarul sau iau la rând barele porții adverse.

Citeste si:  Biatlon: Marte Olsbu Roeiseland câștigă pursuit-ul de la Ostersund

În funcție de starea în care mă aflu, un pariu pierdut, fie și de 2-3 lei, mă poate face să joc o sumă mai mare pe următorul pariu. Sunt deja într-o stare de nervi, care îmi afectează modul în care judec respectivul pariu și, de obicei, îl pierd și pe acela. Văd negru în fața ochilor și bulgărele mizelor mărite se rostogolește. Până la urmă, îmi spun că oricum nu am timp de pariuri și rostesc în gând fatalul „ori la bal, ori la spital”: pariez toți banii din cont. Dacă e să câștig, sunt pe plus cu mult. Dacă e să pierd, asta e, mă liniștesc. Această ispită este devoratoare de pariori, împreună cu alte greșeli pe care le-am văzut aici.

Un caz concret

S-a întâmplat ca în câteva minute să pierd 1200 de lei, toți banii pe care îi aveam în cont, din cauza unui pariu necâștigător pe care mizasem… 2 lei! Nu m-a afectat atât de tare, pentru că alimentasem contul cu 30 de lei, dar „muncisem” o lună și jumătate să ajung la 1200. Evident, ca să îmi ridic bugetul atât de multe jucasem de câteva ori toți banii, dar avusesem noroc. Doar că ulciorul nu merge de multe ori la apă…

Ca o concluzie parțială: pierzi sigur bilete la pariuri dacă nu ai timp să te concentrezi pe alegerea selecțiilor și dacă joci la recuperare, ajungând să pariezi tot ce ai în cont.

Nu îmi ies biletele multiple

Nu știu alții cum sunt, dar mie nu îmi ies deloc biletele multiple. Nu știu de când nu mi-a mai ieșit un bilet cu mai mult de trei selecții, chiar dacă am jucat doar cote între 1.20 și 2.00. Partea bună cu pariurile multiple premeci este că nu îmi pierd cumpătul ca în cazul „live-urilor”. Partea mai puțin bună este că nu „mobilizează” atâta adrenalină, iar emoțiile reprezintă principalul motiv pentru care sacrific o parte infimă din venitul meu lunar pentru pariuri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*