Învaţă cum îţi rezolvi problemele financiare

Există o varietate foarte mare de probleme financiare cu care oamenii se confruntă. Dar majoritatea îşi au sursa în lipsa de responsabilitate atunci când vine vorba de cheltuieli. Foarte mulţi oameni au rate mult prea mari la credite făcute în grabă şi abia reuşesc să le plătească din salariu. Alții cheltuie mai mult decât câștigă și ajung să se îndatoreze la familie și prieteni. Și foarte puțini fac investiții din acre ies în pierdere. Totuși, în loc să pici în depresie pentru că simți că nu vei ajunge niciodată la liman, poți să conștientizezi că ai o problemă, să accesezi un împrumut rapid (lainaa nopeasti) pentru a te pune pe picioare și apoi să îndepărtezi sursa problemei.

Dacă nu ai un buget, atunci ar trebui să creezi unul. Cel mai ușor este să stabilești care sunt cheltuielile importante și care sunt cele de care te poți lipsi. Ar trebui să începi mai ușor, deoarece trecerea de la un stil de cheltuire a banilor haotic la unul organizat nu este tocmai comod. Nu te gândi că după primele trei luni îți vei plăti toate datoriile, iar contul tău de economii va fi plin. Însă, vei vedea că poți ajunge la următorul salariu cu bani în buzunar, facturile plătite și cu frigiderul plin. Bugetul îți oferă control asupra banilor și te ajută să îți organizezi cheltuielile astfel încât să îți îndeplinești scopurile financiare.

De asemenea ar trebui să îți urmărești îndeaproape cheltuielile. Vezi pe ce cheltui cei mai mulți bani și care sunt itemurile cele mai scumpe din rutina ta. Există posibilitatea să poți renunța la ele sau să găsești alternative mai ieftine. Cel mai probabil cheltuirea nesăbuită a banilor este sursa principală a problemelor tale financiare. Prin urmare, dacă urmărești pe ce cheltui banii și încerci să te limitezi, creându-ți un buget poți rezolva această problemă.

Citeste si:  6 factori de risc ai bronsitei

Ratele la bancă sunt un alt motiv pentru care te descurci greu cu banii. Teoretic, ratele bancare nu ar trebui să fie mai mult de 30% din salariu. Dar dacă adaugi o descoperire de card și minimul de plată de la un card de cumpărături sigur treci peste acest procent. O variantă foarte practică este refinanțarea creditelor pentru a extinde perioada de plată, a avea o dobândă uniformă și pentru a micșora ratele. Însă, dacă acest lucru nu se poate ar trebui să te mobilizezi și să începi să plătești din creditele pe termen scurt sau cele du dobândă mare, cum sunt cardurile de cumpărături sau de credit.

Ar mai trebui să iei în considerare domeniile în care pierzi foarte mulți bani. De exemplu, dacă reparațiile mașinii costă foarte mult și trebuie să o duci des la service-ul auto, atunci ar trebui s renunți de tot la ea. Dacă apartamentul în care stai cu chirie costă foarte mult, atunci ar trebui să te muți. Orice schimbare costă, dar poți să apelezi la un împrumut fără garanție (lainaa ilman vakuuksia) pentru a obține suma de care ai nevoie. Chiar dacă faci un efort la început, este important să te stabilizezi și să tai din cheltuieli atunci când ai probleme financiare. Deoarece pe termen lung, acestea îți pot afecta sănătatea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*