Interimarul Rudi Voeller a anunţat că nu va continua la naţionala Germaniei

Directorul sportiv al echipei de fotbal al Germaniei, Rudi Voeller, care va conduce echipa Mannschaft-ul în meciul amical cu Franţa, de marţi seara, a declarat luni că nu va rămâne la cârma naţionalei în locul fostului selecţioner Hansi Flick, demis duminică, transmite Reuters.

”Va fi un singur meci pentru mine. M-am simţit obligat să ajut la acest meci. … Obiectivul meu este să susţin noul selecţioner, cum am făcut-o şi cu Flick, dar sper cu rezultate mai bune”, a spus Voeller într-o conferinţă de presă.

Voeller a câştigat Cupa Mondială în 1990 ca jucător şi a fost selecţionerul echipei Germaniei între 2000 şi 2004.

Flick a fost demis la o zi după ce naţionala Germaniei a fost învinsă de Japonia cu 4-1, la Wolfsburg, într-un meci amical, cu nouă luni înaintea EURO 2024, al cărui turneu final îl va găzdui.

Cu Flick, care în 2020 a cucerit şase trofee cu Bayern Munchen, echipa Germaniei a fost eliminată de la Cupa Mondială din Qatar după gaza grupelor şi a câştigat doar patru din ultimele sale 17 meciuri. Germania a pierdut trei partide la rând pentru prima oară în 38 de ani.

Citeste si:  Fără Euro pentru Virgil Van Dijk sau Joe Gomez, potrivit antrenorului Jürgen Klopp

Voeller a precizat că federaţia (DFB) va alege un selecţioner înaintea meciurilor amicale programate luna viitoare, cu SUA pe 14 octombrie şi cu Mexic pe 18 octombrie, ambele în America.

Rudi Voeller a refuzat să se refere la vreun posibil candidat pentru postul de selecţioner, Julian Nagelsmann, fost antrenor la Bayern Munchen, fiind văzut drept un posibil succesor al lui Flick.

”Evident sunt nume care sunt în discuţiile pe care le avem, dar am învăţat să nu comentez în acest sens”, a subliniat Voeller, care s-a declarat ”convins” că în trei săptămâni şi jumătate naţionala Germaniei va avea un nou antrenor.
AGERPRES