Interdicția din SUA alimentează impulsul lui Djokovic la Wimbledon

Campionul Novak Djokovic spune că va fi foarte motivat să câștige al patrulea titlu consecutiv la Wimbledon, deoarece ar putea fi ultima sa acțiune de Grand Slam a anului.

Sârbul, în vârstă de 35 de ani, a ratat Australian Open, după ce a fost deportat pentru că nu a fost vaccinat împotriva COVID-19 și nu va avea voie să concureze la US Open din același motiv.

Acele decizii au afectat grav speranțele lui Djokovic de a câștiga cele mai multe titluri de Grand Slam, Rafael Nadal deținând acum recordul cu 22, față de 20 al lui Djokovic.

n condițiile în care Australia impune criterii stricte de intrare, este posibil ca Wimbledon să fie ultimul eveniment de Grand Slam al lui Djokovic până la Openul Francez de anul viitor.

Citeste si:  Sergio Ramos revine, Pepe este absent

„De astăzi, nu am voie să intru în Statele Unite în aceste circumstanțe. Sunt conștient de asta. Aceasta este o motivație suplimentară pentru a da tot ce pot aici”, a declarat sâmbătă, de șase ori campionul Djokovic, reporterilor.

„Sper că pot avea un turneu foarte bun, așa cum am făcut în ultimele trei ediții. Va trebui doar să aștept și să văd, mi-ar plăcea să merg în State, dar astăzi, așa ceva nu este posibil”.