Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu al Malaeziei

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) va pleca de pe prima poziție a grilei de start în Marele Premiu de Formula 1 al Malaeziei, după ce realizat cel mai bun timp în calificările desfășurate sâmbătă pe circuitul de la Sepang.

Campionul mondial en titre, aflat la cel de-al 70-lea pole position din cariera sa, a fost înregistrat pe un tur de pistă (5,543 km) cu timpul de 1min.30sec.076/1000, reușind să-l devanseze cu doar 45 de miimi de secundă pe finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari), cel care îi va fi alături în prima linie a grilei de start în cursa de duminică.

Citeste si:  Mihaela Buzărnescu s-a calificat în semifinalele de la Tokyo

Al treilea timp al calificărilor a fost realizat de olandezul Max Verstappen (Red Bull) — 1min.30sec.541/1000, care va porni din linia a doua în Marele Premiu al Malaeziei, alături de coechipierul său, australianul Daniel Ricciardo, cronometrat în 1min.30sec.541/100.

Germanul Sebastian Vettel (Ferrari), care dominase cea de-a treia sesiune de antrenamente libere, a fost obligat să schimbe motorul monopostului său, înaintea startului calificărilor, astfel că va lua startul duminică de pe ultima poziție.

AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*