Halep e cea mai bună jucătoare a anului, desemnată la Gala Tenisului Românesc

Simona Halep, numărul 4 în clasamentul WTA, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a anului 2016 în cadrul Galei Tenisului Românesc.

Conducerea FRT a premiat de asemenea și cea mai bună performanță din tenisul românesc la Jocurile Olimpice, medalia de argint cucerită de Horia Tecău și Florin Mergea în proba de dublu de la Rio de Janeiro, precum și pe cel mai bine clasat jucător român în clasamentul de simplu ATP, Marius Copil (CSM Arad), locul 132.

După ce a primit acest premiu, Simona Halep a spus, despre anul care se încheie: “Din punctul meu de vedere a fost un an bun, un an frumos, un an greu, fiind bolnavă, dar după aceea am revenit bine de tot şi am avut şi trei titluri anul acesta, unul foarte important la Madrid. Şi cel de la Bucureşti a fost important, l-am câştigat şi a doua oară. Sunt foarte bine acum, sunt bucuroasă şi mă simt bine că sunt la această gală. Sunt bucuroasă că am primit acest premiu și sper ca anul viitor să am rezultate și mai bune și să iau un premiu și mai bun”.

Marea noastră campioană s-a simțit foarte bine la ”Gala Tenisului Românesc”, mulțumind Federației Române de Tenis pentru că a organizat acest eveniment: „Când am auzit am zis: Da, da, da. Să facem gala, să ne strângem din nou, să mai glumim, să mai vorbim. E un eveniment frumos şi îi mulţumim federaţiei că a făcut posibilă această întâlnire”.

Citeste si:  Cele mai importante 10 transferuri din această iarnă

Horia Tecău, primul jucător din istoria tenisului românesc medaliat la Jocurile Olimpice (argint, alături de Florin Mergea”, crede că 2016 ar putea fi cel mai bun an din cariera lui și anunță că mai vrea la o Olimpiadă, pentru patru ani, la Tokyo: “S-ar putea ca peste câţiva ani, când mă voi uita în urmă, poate mă voi gândi că a fost cel mai bun. Medalia de argint de la Olimpiadă e una care se apropie foarte mult de cea de aur. Oricum, noi ne dorim să participăm şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 şi să luăm o medalie şi mai strălucitoare”.

Premiile decernate în cadrul galei au fost următoarele:

Cel mai bun junior sub 14 ani din Europa — Radu Mihai Papoe

Cea mai bună ascensiune în circuitul ITF — Smaranda Oana Corneanu

Cea mai bună ascensiune la senioare — Elena Gabriela Ruse

Premiu pentru performanțe deosebite în 2016 — Irina Begu

Cea mai bună ascensiune la dublu — Monica Niculescu

Cel mai bine clasat jucător la simplu — Marius Copil

Cea mai bună performanță din tenisul românesc la Jocurile Olimpice — Horia Tecău și Florin Mergea

Cea mai bună jucătoare a anului 2016 — Simona Halep.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*