Guvernul britanic a deblocat încă o tranşă de 50 milioane lire sterline pentru susţinerea sportului

Guvernul britanic a deblocat încă o tranşă de 50 milioane lire sterline pentru susţinerea sportului

Guvernul Marii Britanii a deblocat suma de 50 milioane lire sterline ca subvenţie pentru sprijinirea sportului, ultima tranşă a pachetului de supravieţuire pe timpul iernii acordat pentru depăşirea impactului financiar negativ al pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Guvernul britanic a precizat prin intermediul unui comunicat că rugby-ul, cursele de cai, cursele auto de viteză şi de dragstere vor primi un cuantum de 40 milioane lire sterline, în timp ce cluburile de fotbal din liga de amatori (National League) vor fi ajutate cu 10 milioane lire sterline.

Subvenţiile vor contribui la acoperirea costurilor esenţiale ca urmare a absenţei spectatorilor din arene din cauza noului coronavirus.

”Am promis că vom fi alături şi vom proteja sporturile noastre cele mai populare când a trebuit să amânăm revenirea fanilor. Pe măsură ce turnicheţii se vor redeschide în următoarele săptămâni, personalul şi fanii din întreaga ţară aşteaptă cu nerăbdare revenirea la acţiune cu deplină încredere”, a declarat secretarul de stat pentru cultură, media şi sport, Oliver Dowden.

Citeste si:  Ce este padelul? Despre regulile si echipamentul necesar practicarii acestui sport

Cursele de cai vor beneficia de un împrumut de 21 milioane lire sterline, în timp ce Rugby League va încasa încă 16,7 milioane de lire sterline, după cele 16 milioane încasate în mai 2020 conform unei scheme scheme de împrumut de urgenţă. Cluburile din cursele de viteză au încasat de asemenea împrumuturi de 300.000 lire sterline, iar cele de dragstere suma de 843.000 lire sterline.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sari la bara de unelte