Gerard Pique, ”puţin pesimist” în privinţa desfăşurării fazei finale din acest an a Cupei Davis

Fotbalistul spaniol Gerard Pique, fundaşul echipei FC Barcelona şi proprietarul grupului care organizează faza finală a Cupei Davis la tenis, s-a declarat duminică „puţin pesimist” în privinţa desfăşurării acesteia în 2020, din cauza „incertitudinii” legate de pandemia de coronavirus, informează AFP.

„Este multă incertitudine. Încercăm să fim la curent cu ceea ce spune guvernul referitor la sport şi să ştim dacă putem aduce spectatori în interiorul (arenei) Caja Magica”, centrul de tenis de la Madrid, a declarat Pique pentru postul de televiziune Movistar. „Aş spune că sunt puţin pesimist, pentru că o Cupă Davis fără spectatori, este dificil” de disputat, a adăugat internaţionalul spaniol.

„Cred că nimeni nu are, pentru moment, certitudinea că putem aduce fanii în interior sau dacă va trebuie să se dispute cu porţile închise. Pe parcurs, bănuiesc că vom avea puţină claritate”, a adăugat Pique, conducătorul grupului de investiţii Kosmos.

Citeste si:  Japonia nu va putea găzdui Cupa Mondială a cluburilor în decembrie

Acest grup a semnat un contract pe 25 de ani cu Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), în valoare de 3 miliarde de dolari.

Faza finală a Cupei Davis 2020 este prevăzută între 23 şi 29 noiembrie, în capitala Spaniei. Prima ediţie a competiţiei în noul format a fost câştigată de tenismenii spanioli în 2019, în faţa formaţiei Canadei.

Spania, una dintre ţările cele mai îndoliate de pandemia de Covid-19, a început relaxarea măsurilor de izolare, iar în cea mai avansată fază a acesteia, prevăzută spre sfârşitul lunii iunie, va autoriza adunări cu maximum 400 de persoane pentru evenimente în aer liber şi cu cel mult 50 de persoane în interior.

Tenisul mondial s-a oprit la începutul lunii martie şi va rămâne aşa cel puţin până la jumătatea lunii iulie.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*