Gemoderivatele – ce sunt și cum te pot ajuta?

Cu toții am auzit despre puterea miraculoasă a plantelor în vindecarea și prevenirea diverselor afecțiuni de la prevenirea tusei la ameliorarea stresului, dar oare câți dintre noi știm că această putere este mult mai mare la gemoderivate decât la plantele mature?

Ce sunt gemoderivatele?

Când spunem gemoderivate ne referim la țesuturile vegetale aflate în perioada de creștere, la părțile tinere ale plantelor care sunt recoltate în perioada optimă: muguri, mlădițe, scoarța internă a rădăcinii sau scoarța ramurilor tinere, semințe sau sevă.

Care sunt avantajele acestui tip de terapie?

 • acțiune proprie, la nivel celular;
 • planta este prelucrată imediat după recoltare, în stare proaspătă, păstrându-și astfel toate proprietățile;
 • au un conținut ridicat de enzime, proteine, aminoacizi, oligoelemente, săruri minerale și vitamine;
 • nu prezintă toxicitate, ci din contră, pot fi utilizate și pentru eliberarea organismului de toxine;
 • pot fi prescrise fără probleme femeilor însărcinate, copiilor sau persoanelor vârstnice;
 • pot înlocui medicamentele chimice care produc apariția mai multor efecte secundare;
 • contribuie la creșterea rezistenței organismului;
 • reprezintă un suport pentru buna funcționare a organelor.

 

Cele mai des folosite gemoderivate în tratarea diverselor afecțiuni

 1. Extract din muguri de coacăz negru (Ribes nigrum) – conține vitamina C, vitamine din complexul B, acizi organici, calciu, potasiu, fosfor, proteine și substanțe minerale.

Este utilizat în:

– afecțiunile renale, ale aparatului osteo-articular, căi respiratorii și căi urinare;

– stări anemice, cazuri de deficit de fier;

– bronșite alergice;

– reumatism, artrite, artroze;

– alergii, urticarie, dermatoze;

– prostatite sau adenom de prostată.

 

 1. Extract din mlădițe de zmeur (Rubus idaeus) – este utilizat în special pentru afecținile genitale specifice femeilor. Este obținut prin prelucrarea mlădițelor și mugurilor imediat după recoltare pentru ca toate substanțele bioactive cu rol terapeutic să poată fi extrase: minerale, vitamine, hormoni vegetali de creștere, proteine, aminoacizi.  Acționează în tratarea afecțiunilor precum: chisturi ovariene, prevenirea fibroamelor uterine și tulburărilor menstruale, întârzierea menstruației, hemoragii, vaginita, candidoza. De asemenea, are un rol important și în ameliorarea simptomelor infecțiilor urinare și ajută la eliminarea pietrelor la rinichi.
Citeste si:  Soția lui Angel Di Maria acordă un interviu exploziv despre timpul lor petrecut la Manchester

Dereglările hormonale provoacă, în perioada pubertății și nu numai, acnee. Acest extract are rolul de a ameliora simptomele acneei și de a grăbi procesul de vindecare.

 

 1. Extract din mlădițe de rozmarin (Rosmarinus officinalis) –  are rol important în susținerea funcționării optime a ficatului, căilor biliare și contribuie la scăderea nivelului de colesterol și a trigliceridelor. Mai mult, stimulează capacitatea de concentrare și memoria, fiind un bun stimulator cerebral.

 

 1. Mlădițe de măceș (Rosa canina) – asigură necesarul de substanțe bioactive în cazul afecțiunilor tractului respirator, în special în sezonul rece, stărilor de oboseală fizică, suprasolicitare, convalescență și în cazul restabilirii densității osoase. Mlădițele de măceș mai sunt cunoscute pentru starea generală de bine pe care o oferă, tonifierea organismului și refacerea acestuia.

 

Aceste exemple constituie o mică parte din întregul pachet miraculos al acestui tip de terapie cu gemoderivate.

 

Așadar, gemoterapia reprezintă o soluție la îndemână și cu o serie de beneficii care vin în ajutorul nostru. Contraindicațiile și efectele adverse sunt puține, are o acțiune blândă și eficientă asupra organismului, aduce vitalitatea țesuturilor aflate în creștere și, nu în ultimul rând, este extrem de accesibilă ca și preț.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*