Formula 1 reintroduce punctul bonus pentru cel mai rapid tur de pistă

formula 1

Formula 1 revine în 2019 la o regulă mai veche, care constă în acordarea unui punct bonus, chiar de la Grand Prix-ul Australiei, pentru cel mai rapid tur de pistă.

Această dispoziţie a fost validată „in extremis” de Consiliul mondial al sportului automobilistic din cadrul Federaţiei Internaţionale (FIA), joia trecută, şi de Grupul strategic din Formula 1 (care reuneşte FIA, promotorul Formula One şi echipele istorice) şi de Comisia pentru Formula 1 a FIA în cadrul unei consultări prin vot electronic încheiată luni.

Acest punct bonus nu va fi, totuşi, acordat decât dacă pilotul care a realizat cel mai rapid tur din cursă termină între primii zece cursa şi nu face obiectul unei penalizări.

Doar primii zece clasaţi la un Grand Prix înscriu puncte, mergând de la 25 pentru primul şi unul pentru al zecelea, astfel că punctul bonus se va adăuga acestora. Acest punct bonus nu va fi acordat doar pilotului, ci şi echipei sale pentru Campionatul Mondial al constructorilor.

Citeste si:  Clubul Juventus Torino anunţă pierderi de peste 200 milioane euro în sezonul trecut

„Acest lucru înseamnă că 21 de puncte suplimentare vor fi acordate în cursul sezonului”, a indicat promotorul Formulei 1, respectiv, tot atâtea cât cursele din calendarul competiţional.

Anul trecut, finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) a realizat cele mai bune tururi (7), iar acest lucru i-ar fi permis să-şi adauge tot atâtea puncte la total. Ori, el a încheiat pe locul 5 în clasamentul Campionatului Mondial cu 247 puncte, după olandezul Max Verstappen (Red Bull) cu 249 puncte şi finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) cu 251 puncte.

O dispoziţie similară a fost în vigoare în primii ani de existenţă ai Campionatului Mondial de Formula 1, între 1950, anul înfiinţării, şi 1959. (agerpres.ro)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*