Formula 1 în 2020: Un campionat deja decis?

Anul 2020 este unul atipic, iar Formula 1 nu se putea desprinde din peisaj. În loc să șuiere pe piste încă din luna februarie, monoposturile au stat în garaj până în luna iulie.

Boardul F1 a stabilit ca acest sezon să cuprindă 17 Grand Prix-uri. Opt dintre ele s-au derulat deja, iar Lewis Hamilton, campionul en-titre, a câștigat cinci dintre curse: Austria, Ungaria, Marea Britanie (Pirelli British), Spania și Belgia. În Grand Prix-ul Emirates Formula 1 70th Anniversary, desfășurat tot în Marea Britanie, Hamilton a urcat pe a doua treaptă a podiumului.

Britanicul este lider detașat în clasamentul piloților, cu 164 de puncte, urmat de coechipierul de la Mercedes, Valtteri Bottas, care a adunat 117 puncte. Pe locul al treilea este Max Verstappen (Red Bull Racing Honda), cu 110 puncte.

Așadar, sunt 54 de puncte distanță între Hamilton și Verstappen.  Este o distanță apreciabilă, dacă ținem cont de faptul că olandezul a câștigat o singură cursă până în prezent. Cum este greu de crezut că Bottas va fi lăsat să depășească vedeta echipei Mercedes, se pune întrebarea: este acest campionat deja decis?

Casele de pariuri sunt de părere că „da”, dacă ne raportăm la cotele antepost pentru primul loc în clasamentul piloților, la finalul anului. Hamilton are cota 1.03.

Ultima șansă pentru Verstappen

Să mai așteptăm, totuși, o rundă pentru a avea un răspuns clar la întrebarea de mai sus. Un lucru este cert: Verstappen va trebui să se impună în Toscana pentru a mai avea șanse la titlu. În următoarea cursă ar trebui să dea tot ce are mai bun, iar pontul zilei de 13 septembrie poate fi: Verstappen să câștige cursa, la o cotă de 6.50!

Citeste si:  Irina Bara şi Andreea Mitu au pierdut finala de dublu la Maribor

La echipe, zarurile au fost deja aruncate. Mercedes este pe locul 1, cu 281 de puncte, Red Bull Racing Honda este pe 2, cu 158 de puncte, iar McLaren Renault este pe locul 3, cu 98 de puncte.

Curse rămase de desfășurat în acest sezon:

Runda 9: Pirelli Gran Premio Della Toscana Ferrari 1000 (Italia, 11-13 septembrie)

Runda 10: VTB Russian Grand Prix (Rusia, 25-27 septembrie)

Runda 11: Aramco Grosser Preis Der Eifel (Germania, 9-11 octombrie)

Runda 12: Heineken Grande Prémio De Portugal (Portugalia, 23-25 octombrie)

Runda 13: Emirates Gran Premio Dell’emilia Romagna (Italia, 31 octombrie – 1 noiembrie)

Runda 14: Formula 1 DHL Turkish Grand Prix (Turcia, 13-15 noiembrie)

Runda 15: Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix (Bahrain, 27-29 noiembrie)

Runda 16: Formula 1 Rolex Sakhir Grand Prix (Bahrain, 4-6 decembrie)

Runda 17: Formula 1 Etihad Airways Abu Dhabi (Abu Dhabi, 11-13 decembrie)

Înainte de startul sezonului, un site de automobilism a publicat predicțiile mai multor specialiști despre desfășurarea competiției. „Văd o dispută roată la roată între Lewis Hamilton și Max Verstappen. Hamilton crede că a văzut tot ce poate Verstappen, dar pilotul Red Bull poate răsturna calculele hârtiei”, opina Lawrence Barretto, jurnalist cu mare experiență în domeniu. Iată că, cel puțin până în acest moment, „roata” lui Max a fost puțin … dezumflată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*