Formula 1: Hamilton, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente libere pentru MP al Canadei

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a fost cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente libere pentru Marele Premiu al Canadei, a opta etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, vineri pe circuitul Gilles-Villeneuve (4,361 km) la Montreal, informează AFP.

Hamilton, de şapte ori campion mondial, l-a devansat cu doar 27/1000 pe compatriotul şi coechipierul său George Russell, în timp ce spaniolul Carlos Sainz (Ferrari) a fost pe locul 3.

Al doilea spaniol, Fernando Alonso, a realizat al patrulea timp la volanul monopostului său Aston Martin, în faţa monegascului Charles Leclerc (Ferrari), în timp ce dublul campion mondial en titre, olandezul Max Verstappen (Red Bull), a încheiat pe locul 6, în faţa surprinzătorului finlandez Valtteri Bottas (Alfa Romeo).

Citeste si:  PSG: Neymar și Icardi au declarat forfait împotriva lui Lille

Sesiunea a fost prelungită cu 30 de minute pentru a ajunge la o durată de o oră şi 30 de minute, deoarece prima sesiune de antrenamente libere a durat doar patru minute după o avarie a francezului Pierre Gasly (Alpine), urmată de o defecţiune a sistemului de supraveghere video a circuitului, esenţial pentru dispozitivul de siguranţă.

Sâmbătă, piloţii vor lua parte la a treia sesiune de antrenamente libere, după care vor disputa calificările.
AGERPRES