Formula 1: Demisii la Alpine după un start prost la GP din Bahrain

Echipa Alpine și-a reorganizat departamentul de design în urma unui început prost de sezon și a plecării șefului lor tehnic.

Esteban Ocon și Pierre Gasly s-au calificat pe rândul din spate al grilei la prima cursă a sezonului din Bahrain și au terminat pe locul 17 și, respectiv, pe locul 18.

Directorul tehnic Matt Harman și șeful de aerodinamică Dirk de Beer și-au dat demisia din funcțiile lor.

Aceștia vor fi înlocuiți de o nouă structură sub conducerea șefului echipei Bruno Famin.

Oglindind organizația introdusă de McLaren la începutul anului trecut, Alpine va avea acum trei directori tehnici responsabili pentru domeniile cheie ale designului.

Ciaron Pilbeam a fost promovat de la șef de inginerie de curse la director tehnic responsabil de performanță.

Ingineria va fi condusă de Joe Burnell, iar aerodinamica de David Wheater.

Famin a declarat într-un comunicat al echipei: „Am decis să facem aceste schimbări organizaționale, deoarece putem vedea clar că nu suntem acolo unde ne dorim și nici nu trebuie să fim în ceea ce privește nivelul de performanță și este timpul să facem un alt pas în ceea ce privește organizarea și oamenii. Noua structură cu trei piloni, cu trei directori tehnici, fiecare specializați în diferite domenii, va aduce o muncă mai bună și o colaborare mai bună în zonele noastre tehnice și va contribui la furnizarea performanței de la fabrici la pista de curse”.

Citeste si:  Tiril Eckhoff câștigă urmărirea de la Kontiolahti

Alpine este numele echipei Renault de F1, compania franceză de mașini alegând să-l folosească pentru a-și promova marca de mașini sport ușoare de nișă.

După ce au terminat pe locul al patrulea în 2022, au căzut pe locul șase în 2023 și au făcut schimbări majore în filozofia lor de proiectare a mașinilor pentru acest sezon, în încercarea de a trece înapoi pe grilă.