Fondul pentru ajutorare a jucătorilor de tenis a ajuns la 6 milioane de dolari

Fondul pentru ajutorare a jucătorilor de tenis a ajuns la 6 milioane de dolari

Organele de conducere ale tenisului profesioist intenționează să anunțe cât mai curând, săptămâna aceasta, lansarea unui fond de peste 6 milioane de dolari, menit să reducă efectele financiare ale pandemiei coronavirusului pentru aproximativ 800 de jucători de simplu si dublu.

Potrivit unui e-mail obținut luni de Associated Press, turneele profesionale WTA și ATP, grupurile care conduc cele patru turnee de Grand Slam și Federația Internațională de Tenis sunt de așteptat să stabilească reguli de eligibilitate care vor avea în vedere clasamentul jucătorilor și premiile câștigate anul trecut.

Dacă 6 milioane de dolari s-ar distribui uniform către 800 de jucători, fiecare ar primi 7.500 de dolari.

Cele șapte entități implicate în inițiativă contribuie la ceea ce în e-mailul se referă la „Programul de ajutorare a jucătorilor”, iar banii vor fi împărțiți în mod egal între bărbați și femei. Se speră că finanțarea suplimentară va veni prin alte surse, inclusiv donații de la jucători cu câștiguri mai mari și licitații.

Citeste si:  Simona Halep o va întâlni pe Karolina Pliskova în semifinalele turneului WTA de la Miami

De asemenea, e-mailul confirmă că WTA și ATP ar supraveghea distribuirea ajutorului financiar, lucru menționat când a apărut luna trecută cuvântul despre un fel de fond de tenis.

Peste 30 de turnee au fost amânate sau anulate – Wimbledon a fost anulat pentru prima dată în 75 de ani, de exemplu – și nu există evenimente până la mijlocul lunii iulie cel mai devreme.

Unele turnee demonstrative sunt organizate fără spectatori , inclusiv un eveniment format din opt oameni în Germania, care a început vineri și s-a încheiat luni.

Cei mai mulți jucători cu clasament inferior depind de participarea la turnee pentru a-și face venituri, dacă nu pot concura, nu pot câștiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sari la bara de unelte