Fără spectatori la meciurile din cadrul turneului de calificare de la US Open

Spectatorii nu vor putea asista la turneul de calificare de la US Open, ultima competiţie de Mare Şlem din acest sezon în circuitul profesionist de tenis, din cauza restricţiilor legate de pandemia de coronavirus, au anunţat organizatorii.

Decizia a fost luată după o întâlnire cu autorităţile sanitare din regiunea New York, subliniază Federaţia americană de tenis (USTA).

„După consultări cu autorităţile sanitare locale şi cu echipa medicală a US Open, s-a hotărât că aceasta este decizia potrivită pentru asigurarea sănătăţii şi siguranţei tuturor. A fost o decizie deosebit de dificilă, având în vedere popularitatea enormă a meciurilor de calificare de la US Open în rândul fanilor”, se precizează în comunicatul dat publicităţii de USTA.

La meciurile de calificare, care vor avea loc anul acesta în perioada 24-27 august, un număr mare de oameni sunt concentraţi la Flushing Meadows, în condiţiile în care sute de jucători se adună acolo împreună cu antrenorii şi membrii staff-urilor lor, ajungându-se la un total de aproximativ 2.500 de persoane.

Citeste si:  Calendarul sezonului 2021 de Formula 1

În plus, anul acesta, pentru a încerca să reducă numărul de persoane în interior din cauza Covid-19, unele dintre facilităţi, precum zone de agrement sau săli de mese, au fost mutate în spaţiile exterioare ale Centrului Naţional de Tenis Billie Jean King.

„Prin urmare, nu există suficient spaţiu pentru a permite accesul suporterilor la locul de desfăşurare şi, în acelaşi timp, pentru a garanta siguranţa, atât a jucătorilor, cât şi a fanilor, care continuă să fie principala noastră prioritate”, se mai arată în comunicat.

Principalele vedete ale tenisului profesionist vor participa anul acesta la US Open (30 august – 12 septembrie), turneu care, spre deosebire de ediţia anterioară, se va bucura de prezenta publicului la meciurile de pe tabloul principal.
AGERPRES