Fără puncte dar cu premii mari la Wimbledon

wimbledon

Câştigătorul probei masculine şi câştigătoarea probei feminine de simplu de la Wimbledon vor obţine premii de câte 2 milioane de lire sterline (2,3 milioane de euro), o sumă record, au anunţat joi organizatorii turneului de tenis care începe pe 27 iunie, scrie AFP.

Totalul premiilor de la ediţia din acest an este de 40,35 milioane de lire sterline (47 milioane de euro), cu peste 11% mai mult decât la ediţia de anul trecut, care a avut loc cu un public restrâns din cauza măsurilor anti-Covid-19. În 2020, turneul a fost anulat. În raport cu 2019, ultima ediţie „normală” a turneului de Mare Şlem pe iarbă, valoarea premiilor a crescut cu 5,4%.

Retragerea punctelor ATP şi WTA atribuite în timpul turneului, măsură luată după ce organizatorii de la Wimbledon au decis excluderea jucătorilor ruşi şi belaruşi din cauza invadării Ucrainei, a făcut ca unii observatori să se teamă că valoarea premiilor va fi redusă.

Citeste si:  Grupul care detine Manchester City a cumparat Girona

Însă tribunele de data aceasta pline şi disputarea unor meciuri chiar şi duminica între cele două săptămâni, pentru prima oară în istoria turneului, au permis creşterea primelor.

Finalistul şi finalista vor primi câte 1 milion de lire sterline (1,17 milioane de euro), iar o înfrângere în primul tur va aduce 50.000 de lire sterline (58.500 de euro).

Meciurile de pe tabloul principal vor începe pe 27 iunie. Novak Djokovic este deţinătorul titlului la masculin, în timp ce Ashleigh Barty, campioana de la feminin, s-a retras din activitatea sportivă în luna martie. AGERPRES